Bombers forestals protesten per la «incapacitat» de la Generalitat per «estabilitzar el personal en frau de llei»

per EP / NLV

Societat

Bombers forestals protesten per la «incapacitat» de la Generalitat per «estabilitzar el personal en frau de llei»
Bombers forestals protesten per la «incapacitat» de la Generalitat per «estabilitzar el personal en frau de llei»

Els bombers forestals de la Generalitat Valenciana han organitzat aquest dilluns una concentració davant de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per denunciar la seua «incapacitat i deixadesa» a l'hora de «buscar solucions per estabilitzar el personal en frau de llei i abús de temporalitat» i han reclamat la «fixesa» dels treballadors.

A l'acte han acudit al voltant de 120 participants vestits amb peces de l'uniforme de bombers forestals com ara les jaquetes fluorescents de les brigades d'emergència o els cascs grocs. A més, han portat una pancarta amb el lema «Bombers Forestals GVA en Frau de Llei: Fixesa ja», així com cartells en els quals podia llegir-se «Compliu amb els acords» o «Ningú és pot quedar enrere!»

Durant la concentració, la plataforma de Bombers Forestals GVA en Frau de Llei ha llegit un manifest en què ha assenyalat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, com a «responsable» de la «inestabilitat» dels bombers forestals , produïda per la seua «subrogació com a serveis d'emergències de la Generalitat a través d'una empresa pública».

El portaveu de la plataforma, Miquel Férriz, ha subratllat que Bombers Forestals GVA «van ser subrogats l'1 d'abril del 2019 i llavors es va acordar que els llocs de treball estarien garantits». En aquesta línia, Férriz ha criticat que «hui en dia aquesta situació no és així» perquè els bombers forestals que «ja van passar uns processos selectius i treballen des de fa deu, cinc o tres anys en els seus llocs» hauran de «fer una oposició novament sí o sí«.

«Bravo es va comprometre a estabilitzar als treballadors subrogats i en cap cas es va contemplar noves proves selectives», ha assegurat. «Estem totalment en contra d'una OPE per als companys que ja hem superat els processos selectius pertinents, ja que hi ha altres vies legals per a la consolidació del personal i la legislació europea ens dona la raó», ha insistit..

Els professionals forestals han instat a la consellera a «buscar solucions» i han retret que «no pot emparar constantment en la legalitat vigent i obviar la prevalença de les directives i sentències dels organismes europeus».

Així mateix, el portaveu ha reconegut que «a nivell dels despatxos sembla que es treballa per trobar una solució». No obstant això, ha lamentat que «la Conselleria no s'ha posat en contacte amb els bombers forestals».

«Nosaltres tenim la sensació que no s'ha treballat per aquest tema», ha declarat i ha indicat que pròximament hi haurà una taula de diàleg entre sindicats (UGT, CGT, Intersindical Valenciana i SPPLB), personal afectat, l'empresa pública i la consellera. «Encara que no cantem victòria», ha puntualitzat i ha assegurat que «si això no canvia, es farà una vaga».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací