La demanda als bancs d'aliments augmenta un 50% arran de la crisi de la COVID-19

per EP / NLV

Societat

La demanda als bancs d'aliments augmenta un 50% arran de la crisi de la COVID-19
La demanda als bancs d'aliments augmenta un 50% arran de la crisi de la COVID-19

Els bancs d'aliments han registrat un increment de la demanda d'un 50 per cent un any després de l'inici de la pandèmia i han atés mig milió de persones més que l'any anterior. En total, hi han acudit 1.560.000 persones, de les quals 360.847 eren xiquets de 0 a 14 anys, segons han informat la Fundació La Caixa i Caixabank. Per això, amb l'objectiu de fer front a aquest augment, les dues entitats han impulsat la segona edició de la campanya solidària «Cap llar sense aliments».

Aquesta iniciativa va recaptar en la primera edició, al començament de la pandèmia, un total de 3,4 milions d'euros, amb els quals es van aconseguir 3.600 tones d'aliments bàsics que es van distribuir entre els 54 bancs d'aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), perquè els entregaren a les persones que més ho necessitaven mitjançant quasi 8.000 entitats socials col·laboradores.

Per al subdirector general de la fundació, Marc Simón, la pandèmia «està tenint greus conseqüències, fins al punt que milions de persones no poden cobrir les seues necessitats més bàsiques i es veuen obligades a acudir als bancs d'aliments».

En la mateixa línia, el director de la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, Miguel Fernández, ha advertit que aquesta situació «sense precedents» afecta la societat en el seu conjunt, però té «una incidència encara més gran entre les famílies amb menys recursos».

«Per aquesta raó, gràcies a la solidaritat de la societat espanyola, un any més aconseguirem mantindre amb aquesta campanya les existències als 54 bancs d'aliments associats, cosa que permetrà seguir ajudant a qui ho necessite», ha indicat.

Per la seua banda, el director corporatiu d'Acció Social de la Xarxa CaixaBank, Pedro Huguet, ha ressaltat que el compromís social «és un dels valors fonamentals» de l'entitat i un factor «essencial i diferencial» del seu model.

«Per això, estem compromesos amb l'impuls de projectes com aquest. Col·laborem aportant recursos essencials per al desenvolupament i la mobilització d'aportacions a través dels nous mitjans de pagament digitals i de la banca online», ha subratllat.

Arran de la pandèmia, la federació ha detectat que el perfil de les persones que acudeixen ha canviat. Ja no necessiten aliments únicament les persones en situació de pobresa severa, sinó també famílies que abans de la crisi tenien rendes mitjanes o baixes, així com parelles joves que han perdut les seues ocupacions a causa dels ERTO i ERO als quals s'han vist abocades diferents empreses.

Des del 20 d'abril, es poden fer donacions a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank; a través de CaixaBank NOW, tant en l'app com en la web, i per mitjà del portal corporatiu de CaixaBank per als qui no són clients de l'entitat. Una altra opció de col·laboració és a través de Bizum, enviant el donatiu al número 38014.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací