Puig: «L'aigua no pot ser motiu de confrontació ni enfrontament. No participarem en cap aquelarre»

El president de la Generalitat ha rebutjat la reunió entre els presidents de Múrcia i Andalusia, Fernando López Miras i Juanma Moreno

per EP / NLV

Política

El president de la Generalitat, Ximo Puig | EP | Rober Solsona
El president de la Generalitat, Ximo Puig | EP | Rober Solsona

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebutjat la reunió d'aquest dilluns entre els presidents de Múrcia i Andalusia, Fernando López Miras i Juanma Moreno, ambdós del PP, per fer un front comú contra el tancament del transvasament Tajo-Segura.

Puig ha afirmat que «l'aigua no pot ser motiu de confrontació ni enfrontament» i que no participaran «en cap aquelarre». El president ha justificat així la decisió de no sumar-se a aquesta trobada a pesar que va ser convidat el passat divendres, cosa que el fa pensar que «tampoc hi havia molt d'interés perquè hi participara».

Per a Puig, l'aigua no es pot defensar a través «d'una espècie d'identitarisme que finalment no genera solucions», sinó a través del diàleg amb els regants. «Estarem sempre defensant els seus drets», ha promés després de recordar les «guerres de l'aigua sense cap resultat» d'anteriors governs del PP.

Tot i que ha assegurat que «el transvasament a dia de hui és irrenunciable», opina que cal sumar «recursos per garantir aigua per sempre». I s'ha de fer «des d'una visió moderna i atenent tots els interessos».

«La demagògia, vinga d'on vinga, la confrontació o l'identitarisme, no és el camí adequat», ha avisat. Per això, ha garantit que ell no entrarà en res que «propicie l'enfrontament des del partidisme».

Puig, davant de les crítiques del president de la Diputació d'Alacant i del PP provincial, Carlos Mazón, ha insistit que la Generalitat manté un «diàleg permanent» amb els regants valencians i ha rebutjat entrar en «guerres que no porten a res perquè ja hi va haver molts episodis en el passat, i tots recordem per a què van servir».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací