La revista Sàpiens guanya els VIII Premis Martí Gasull i Roig de la Plataforma per la Llengua

Els altres dos finalistes eren la Companyia de Teatre Micalet i l'operadora de telecomunicacions Parlem

per NLV

Llengua

La directora de la revista 'Sàpiens', Clàudia Pujol, recull el VIII Premi Martí Gasull i Roig | Juan Miguel Morales
La directora de la revista 'Sàpiens', Clàudia Pujol, recull el VIII Premi Martí Gasull i Roig | Juan Miguel Morales

La revista Sàpiens, del grup Som, ha estat la guanyadora dels VIII Premis Martí Gasull i Roig, organitzats per la Plataforma per la Llengua i que reconeixen la trajectòria i les accions que han fet persones i entitats en la defensa i la promoció de la llengua catalana. La capçalera de divulgació històrica s'ha imposat així a les altres dues finalistes de l'edició, l'operadora de telecomunicacions Parlem i la Companyia de Teatre Micalet. El guanyador s’escull per mitjà d’una votació popular on hi han participat més de 4.700 persones. D’altra banda, s’entregarà el Premi Especial del Jurat, que enguany ha estat atorgat a Josep Vallverdú. 

La directora de Sàpiens ha assistit a l'acte per recollir en persona el Premi Martí Gasull i i Roig. L'acte de lliurament dels guardons s'ha celebrat al Teatre Poliorama de Barcelona, tot i que també ha estat retransmès a través de YouTube. A més del president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, han assistit a l'acte la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el vicepresident del Govern de Catalunya en funcions, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

Per boca d'Escuder, la Plataforma ha reiterat la petició al Govern de la creació d'una secretaria específica de Política Lingüística, una demanda que l'entitat ja va fer als partits abans de les darrers eleccions catalanes.

Aragonès ha evitat pronunciar-se respecte d'això, però ha apuntat que la política lingüística ha de tindre més «paper» i lligam amb la política audiovisual. En aquest sentit, s'ha compromès a treballar perquè TV3 i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA) recuperen el pols dels «continguts» en català. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací