S'aprova la recuperació de Sant Joan de Penyagolosa

per EP / NLV

Territori

S'aprova la recuperació de Sant Joan de Penyagolosa
S'aprova la recuperació de Sant Joan de Penyagolosa

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha informat que aquest dimarts el ple donarà el vistiplau a la signatura del conveni marc que subscriuran la institució provincial, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i el bisbat de la diòcesi Sogorb-Castelló per mamprendre la rehabilitació i restauració del conjunt patrimonial de Sant Joan de Penyagolosa, un tràmit «imprescindible» amb el qual s'aprova el full de ruta a seguir durant tot el procés i les obligacions que contrauen cadascuna de les parts. La seua vigència es mantindrà fins al 31 de desembre del 2023.

Martí considera que es tracta d'«una molt bona notícia» per a Vistabella del Maestrat i els pobles de la seua àrea d'influència perquè permet visualitzar que es tracta d'un projecte «que va de bo i avança a un ritme satisfactori», cosa que, segons la seua opinió , resulta «molt important» per a la comarca perquè es recupera una part important del patrimoni artístic i cultural que, a més, «per la seua derivada turística», ajudarà a generar economia en aquest entorn.

El president ha recordat que el conveni estableix que la Diputació es fa càrrec de l'elaboració del projecte d'execució. En aquest sentit, ha afirmat que, per agilitzar el procés, han fet «els deures» consignant en els pressupostos #ReactivemCastelló del 2021 una partida de 150.000 euros per a la redacció del projecte d'execució, que se sumen als 135.000 euros invertits el passat any en l'elaboració del projecte bàsic, un total de 285.000 euros «que han permès avançar molt».

Per la seua banda, la Generalitat es compromet a iniciar enguany la rehabilitació de les primeres edificacions, en la qual invertirà 700.000 euros.

El document també contempla la creació d'una comissió de seguiment en què estaran representats els tres socis del projecte i que s'ocuparà de supervisar l'execució dels compromisos adquirits, informar les parts implicades del desenvolupament d'actuacions i la col·laboració i coordinació de les fases.

El Servei de Restauració de la Diputació de Castelló ja ha començat els treballs de restauració de la talla original del sant que presideix l'altar major del santuari.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací