El 46% dels recol·locats al País Valencià troba ocupació gràcies als seus contactes

per EP / NLV

Societat

El 46% dels recol·locats als País Valencià troba ocupació gràcies als seus contactes
El 46% dels recol·locats als País Valencià troba ocupació gràcies als seus contactes

El 46 per cent dels valencians participants en programes de recol·locació que va trobar treball el passat any ho va fer gràcies al networking o xarxa de contactes, que continua sent la forma més habitual d'accedir a un nou lloc de treball, segons l'estudi Mercado Oculto d'Adecco.

Si fa un any el 52 per cent dels candidats dels programes de recol·locació trobava una ocupació a través dels seus contactes, ara ho fa el 43 per cent, una reducció que coincideix amb la pandèmia.

Aquests nou punts percentuals de diferència els ha guanyat íntegrament la recol·locació gràcies a les ofertes de feina online (portals d'ocupació, anuncis), que suposen ja el 29 per cent dels casos.

En menor mesura apareixen altres opcions menys representatives com els intermediaris, les candidatures espontànies, l'emprenedoria o l'anomenat redeployment, quan un candidat es recol·loca en una altra posició en la seua mateixa companyia.

Els percentatges de persones recol·locades a través de la xarxa de contactes varien considerablement en funció de la comunitat autònoma. Aíxí, a la Rioja va ser del 80% i a les Illes Balears, del 77%,  els més elevats, mentre a Navarra, només va ser del 13%.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací