Els municipis de més de 50.000 habitants hauran d'establir zones de baixes emissions

El govern espanyol elaborarà directrius de quins requisits han de complir

per ACN / NLV

Territori

Ismael Aznar
Ismael Aznar

El projecte de llei de canvi climàtic que s'està tramitant actualment al Senat preveu que els municipis de més de 50.000 habitants hauran d'establir zones de baixes emissions. Així ho ha assegurat el director general de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri per a la Transició Ecològica, Ismael Aznar, durant el diàleg «Reduir la contaminació atmosfèrica a la Unió Europea», organitzat per la CE a Barcelona. A més, ha afegit que el Congrés ampliarà la normativa als municipis de més de 20.000 habitants que tinguen problemes de superació dels nivells reglamentaris de qualitat de l'aire. Aznar ha dit que des de l'Estat treballen per establir un marc comú per a les comunitats autònomes que indique les regles bàsiques a seguir.

També ha afirmat que «qualsevol cosa no pot valer com a zona de baixes emissions» i ha assegurat que s'establiran directrius de quins requisits han de complir.

En termes de mobilitat, ha assegurat que el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana treballa en una estratègia de mobilitat sostenible i finançament del transport públic.

Al diàleg també han participat l'assessora d'ECODES Cristina Monge i l'eurodiputat Javi López. Aquest últim ha assegurat que la contaminació atmosfèrica és la primera amenaça en salut pública. «És una pandèmia a càmera lenta», ha dit.

López ha subratllat que cal actualitzar la legislació i parlar de la qualitat de l'aire com una qüestió directament relacionada amb la salut pública i la desigualtat social. Tots tres ponents han coincidit en el fet que cal repensar el model de ciutats i treballar per construir ciutats orientades als vianants on els vehicles elèctrics o les bicicletes tinguen un paper central.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací