El Festival de Jazz d'Alacant reunirà a l'ADDA «primeres figures del panorama internacional»

per EP / NLV

Cultura

El Festival de Jazz reunirà en el ADDA fins a 15 concerts amb destacats artistes de la Comunitat
El Festival de Jazz reunirà en el ADDA fins a 15 concerts amb destacats artistes de la Comunitat

El Festival Internacional de Jazz, Fijazz, impulsat per la Diputació d'Alacant, torna amb un programa d'«alta qualitat» que reunirà aquest pròxim estiu a l'escenari de l'Auditori ADDA «primeres figures del panorama internacional» i a grans músics de les comarques del sud del País valencià. Enguany, el cicle, titulat «Ritual», tindrà com a temàtica principal l'origen i la diversitat de les músiques.

Així, entre les novetats de la XXIV edició destaca una masterclass gratuïta de Dorantes, una actuació en valencià a càrrec d'Autòctone o el primer concert simfònic a l'Estat d'Avishai Cohen .

L'esdeveniment ha presentat un programa «reforçat» amb 15 concerts, sis més que en 2019, i es prolongarà de l'1 al 24 de juliol, segons ha informat la institució en un comunicat.

En concret, el festival arrancarà els dies 1 i 2 de juliol de la mà d'ADDA Simfònica amb «The Chick Corea Symphony Tribute», el primer homenatge simfònic que s'ha organitzat a un dels músics més representatius de la història del jazz, mort aquest mateix any.

El programa comptarà amb l'actuació del compositor i pianista Emilio Solla, recent guanyador d'un Grammy i autor dels arranjaments per a aquesta audició, així com amb la col·laboració especial del clarinetista i saxofonista Paquito D'Rivera, amb 14 premis Grammy en la seua trajectòria.

D'altra banda, també s'hi podrà veure el pianista i compositor holandés Michiel Borstlap (4 de juliol), la cantant i violoncel·lista francoargelina Nesrine Belmokh (7 de juliol), les dues generacions tangueres que formen Gil-Dibelo (8 de juliol), i el pianista David Dorantes  (9 de juliol).

Els concerts que oferiran agrupacions valencianes es completen amb Autòctone -un mestissatge entre la cultura valenciana i el jazz que es podrà gaudir l'11 de juliol-, el violoncel·lista Matthieu Saglio Quartet (22 de juliol), i amb el Flamenc Jazz Quartet, de Kiko Berenguer (23 de juliol).

Altres artistes de diferents racons del món completen la programació amb figures com el líder del grup Snarky Puppy, Michael League (10 de juliol), el pianista armeni Tigran Hamasya  (14 de juliol) i el mite del jazz fusió Billy Cobham (15 de juliol).

Així mateix, el cantant Miguel Ríos presentarà el divendres 16 de juliol un avançament del festival de pop rock que se celebrarà a l'agost. El compositor, cantant i arranjador israelià Avishai Cohen oferirà per primera vegada a l'estat un concert simfònic amb Josep Vicent i ADDA Simfònica el 21 de juliol.

Finalment, Mulatu AStatke, geni del jazz africà i una llegenda de l'«afro-latin soul», tancarà el festival el 24 de juliol amb Sketches of Ethiopia.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací