El Congrés condemna la violència d'ultradreta amb els vots en contra de VOX i PP

per EP / NLV

Política

El Congrés condemna la violència ultra i mostra la seua "repulsa" als discursos de Vox, amb el vot en contra del PP
El Congrés condemna la violència ultra i mostra la seua "repulsa" als discursos de Vox, amb el vot en contra del PP | E. Parra. POOL - Europa Press

El Ple del Congrés ha condemnat aquest dijous el «terrorisme de carrer» i els «actes violents» d'ultradreta encoratjats amb «discursos incendiaris» com els de Vox, cap als quals la cambra baixa ha expressat la seua «repulsa». La iniciativa ha rebut el vot en contra del PP i del partit de Santiago Abascal.

El text que ha eixit endavant censura els «nombrosos actes violents duts a terme per la ultradreta en els últims mesos» i rebutja els «discursos d'odi» amb els quals es fomenten aquest tipus d'accions. També inclou el «rebuig ferm» del Congrés a l'atac a la seu de Podem a Cartagena que va tindre lloc fa unes setmanes.

Valors de l'antifeixisme

En aquest context, el Congrés es ratifica en «la defensa de la democràcia, la justícia social i els drets humans» i insta el govern espanyol a «dur a terme les actuacions necessàries per a promoure la realització dels drets humans i els valors democràtics de l'antifeixisme».

La iniciativa no esmenta expressament Vox, però assenyala la «gran responsabilitat» que, segons el text d'Unides Podem, tenen en l'auge de la violència ultra els partits que fan «discursos incendiaris» d'odi al diferent i a qui no pensa com ells.

«Són els mateixos que posen en qüestió al govern espanyol, la representativitat i pluralitat dels partits polítics que componen el Congrés, la defensa dels drets humans i, en última instància, el propi sistema democràtic», argumenta en referència als de Santiago Abascal.

En aquest sentit, la iniciativa demana «acabar amb la impunitat dels responsables de la violència ultradretana i tots aquells que emparen i legitimen els seus atacs», mitjançant la condemna d'aquests fets per a «acabar amb l'emblanquiment del feixisme».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací