1.300 persones aturades treballaran en la prevenció d'incendis forestals al País Valencià

Labora ha concedit subvencions a 269 municipis amb l'objectiu de donar suport a la inserció laboral

per NLV

Territori

1.300 persones desocupades treballaran en la prevenció d'incendis al País Valencià
1.300 persones desocupades treballaran en la prevenció d'incendis al País Valencià

Més de 1.300 persones en situació de desocupació començaran a treballar per a previndre incendis a les muntanyes del País Valencià. Labora ha publicat a la seua web la llista d'ajuntaments que duran a terme aquestes contractacions dins del denominat programa «Emergeix 2021».

En total, 269 municipis han rebut aquesta subvenció de Labora, que té com a objectiu donar suport a la inserció laboral i dur a terme actuacions que mitiguen o reduïsquen el risc contemplat en un pla o procediment d'Emergències, sobretot els riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d'extinció.

El projecte «Emergeix 2021» de Labora ha estat elaborat conjuntament per la Conselleria d'Economia i l'Agència Valenciana d'Emergències. Es tracta d'una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat i els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de 15 milions per part de Labora.

Labora finançarà els costos laborals de les contractacions dels ajuntaments. Els contractes que es formalitzen hauran de tindre una duració d'almenys sis mesos a jornada completa i no podran servir per a cobrir vacants dels llocs de treball de l'entitat.

Per a poder accedir a aquestes contractacions les persones desocupades hauran d'estar inscrites en Labora i tenir actualitzada la seua demanda. A través de l'app de Labora o de PuntLabora es poden consultar les dades de contacte i les ocupacions.

Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs o peons amb les següents ocupacions: peons forestals, podadors i/o serradors forestals, treballadors de la surera, treballadors forestals en general, peons agrícoles en general i treballadors agrícoles.

D'acord amb l'Informe-proposta de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, l'àmbit geogràfic de la convocatòria s'ha determinat mitjançant la combinació dels següents factors: el risc de despoblament i el risc d'incendi forestal i prioritat operativa en l'extinció d'incendis.

L'estratègia d'«Emergeix» respon a tres dels grans reptes que enfronta actualment el País Valencià: la necessitat de mantindre adequadament el patrimoni natural per a evitar els incendis forestals, el creixent risc de despoblament, i la necessitat de generar llocs de treball per a garantir la inclusió social, especialment a l'interior.

Aquestes ajudes formen part del pla Avalem Experiència, un programa que busca «donar resposta a la situació d'Emergència social que suposa l'elevada taxa de desocupació en les persones de més de 30 anys, especialment els que porten més de 12 mesos en atur». Així, cal recordar que aquesta mateixa setmana s'ha publicat l'ajuda perquè les entitats locals puguen contractar més de 1.000 persones desocupades a partir de 30 anys, assenyalen.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací