La Gala Michelin 2022 se celebrarà a València

El xef Quique Dacosta serà el coordinador gastronòmic de l'esdeveniment

per EP / NLV

Societat

La Gala Michelin 2022 se celebrarà a València
La Gala Michelin 2022 se celebrarà a València

València farà «un pas endavant» en el seu camí per a consolidar el País Valencià com a destinació gastronòmica i organitzarà per primera vegada la gala de presentació de la Guia Michelin España & Portugal 2022, un acte en què es revelen els noms dels restaurants amb estrella. El Cap i Casal prendrà d'aquesta manera el relleu de Madrid.

El xef Quique Dacosta, guardonat amb tres estrelles Michelin al seu restaurant de Dénia (la Marina Alta), serà el coordinador gastronòmic de l'esdeveniment, en el qual es donaran a conéixer totes les novetats de la prestigiosa publicació.

El secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat, Francesc Colomer, s'ha reunit aquest dimecres a València amb representants de la guia gastronòmica per a lligar els detalls de la celebració de l'esdeveniment, la data i l'escenari, que encara no s'han anunciat oficialment. Colomer ha destacat que la designació de la seu de la Gala Michelin és «una gran oportunitat per posar en valor la nostra marca Exquisit Mediterrani».

Per al titular de Turisme, és necessari continuar treballant conjuntament des de totes les administracions, així com amb el sector privat, per una causa comuna: «Posar de manifest el gran potencial del nostre producte i el treball dels nostres cuiners per mostrar-lo al món». Sens dubte, «rebre la Gala Michelin ens legitima en aquest propòsit», ha afirmat.

Per la seua banda, el regidor de Turisme i Internacionalització i president de «Visit València», Emiliano García, ha remarcat que és «tot un honor i un afalac acollir uns premis de l'envergadura dels Michelin, sobretot després dels mesos tan durs que ha viscut l'hostaleria, un sector que ha tingut la capacitat d'adaptar-se a un entorn advers amb responsabilitat».

El regidor assenyala que «la gastronomia valenciana i espanyola representen un estil de vida, identitat i tradició, un pilar essencial, no sols de l'economia, també de la nostra societat». «Rebem aquesta notícia com un reconeixement a la nostra cuina». El País Valencià «compta amb 21 restaurants distingits amb almenys una estrela Michelin», ha afegit.

També ha celebrat la notícia el diputat de Turisme, Jordi Mayor, que ha ressaltat que un esdeveniment «de tanta projecció com aquesta gala representa els bons fruits de la col·laboració efectiva entre les administracions i, per descomptat, la possibilitat de portar la gastronomia de tota la província, els seus productes i la seua cultura culinària a nivells de màxima exposició, cosa que influeix, a la vegada, en un millor posicionament del territori valencià en el panorama nacional i internacional a l'hora de ser una destinació de visitants i turistes. Estem d'enhorabona».

Des de Michelin s'ha agraït a Turisme, Ajuntament de València i Diputació de València el seu «compromís amb la gastronomia espanyola i portuguesa, secundant i contribuint a l'organització d'aquesta gala a la ciutat».

«Personalitat culinària pròpia»

Els responsables de la guia justifiquen l'elecció perquè el País Valencià «compta amb una personalitat culinària pròpia i una oferta gastronòmica d'allò més variada, amb la qual ha aconseguit reconeixement internacional des de fa temps».

«La gastronomia valenciana —continuen— no dubta a hissar la bandera de la cuina mediterrània pura, amb receptes tradicionals i elaboracions sofisticades que posen el focus en productes de la terra, com ara les verdures i peixos de temporada i els seus famosos arrossos. Els últims anys han servit per gaudir de l'evolució de la seua cuina, amb l'arribada de noves tècniques».

El director internacional de les Guies Michelin, Gwendal Poullennec, ha declarat que, a pesar que continua sent un moment molt difícil per als restauradors per la incidència de la pandèmia, «els nostres inspectors estan gratament impressionats pel nivell de dedicació, resistència i puixança que els xefs i els seus equips estan demostrant diàriament, així com per la capacitat de resposta dels seus clients».

En aquesta línia, la directora general de la Guia Michelin España & Portugal, Mª Paz Robina, ha manifestat que el sector turístic i de la restauració «continua sent un dels més castigats per aquesta crisi sanitària i econòmica, i des de Michelin volem donar-los suport i la visibilitat que mereixen un any més». «Hem de continuar mantenint el prestigi de la nostra cuina, que és un pilar fonamental de l'activitat econòmica lligada al turisme», ha afegit.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací