Marian Díez Picó guanya el Premi Enric Valor de Novel·la

La columnista de Nosaltres La Veu ha obtingut el guardó amb «Allò que imaginàvem que seria»

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Marian Díez Picó  | Diputació d'Alacant
Marian Díez Picó | Diputació d'Alacant | DIPUTACIÓ d'ALACANT

Allò que imaginàvem que seria, de Marian Díez Picó, és el títol de l'obra guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la que convoca la Diputació d'Alacant. El llibre gira entorn de les «absurdes» reflexions d'una dona que «ronda els cinquanta i s'enfronta a una vida molt diferent de la que havia imaginat».

Díez Picó, nascuda a Monòver (el Vinalopó Mitjà), ha explicat que «el riure està garantit amb la història d'aquesta dona que afronta un dia a dia que no s'assembla absolutament res al que suposadament hauria d'haver sigut la seua vida en complir els cinquanta anys». Un argument que es complica, a més, amb un confinament «sorpresa» amb el qual ha d'aprendre a conviure.

Sobre el guardó (dotat amb 20.000 euros), la vicepresidenta de la Diputació i presidenta del jurat, Julia Parra, ha explicat que «han concorregut un total de 25 novel·les a l'edició d'enguany d'aquest certamen que ofereix als autors l'oportunitat de publicar els seus treballs, originals i inèdits i serveix a més per a estimular i difondre la creació d'obres literàries en valencià».

Díez Picó, monologuista, guionista i actriu, és llicenciada en Sociologia a la Universitat d'Alacant i treballa a l'Ajuntament de Monòver com a responsable dels departaments de Cultura, Festes i Educació. A més, és coordinadora de la revista Festes de Monòver, columnista a Nosaltres la Veu i actualment representa l'espectacle Xe, de poble! Nit de gossos i gira-sols, de Juan Luis Mira.

La seua trajectòria també inclou publicacions com Sempre plou quan no hi ha escola,  amb pròleg d'Andreu Buenafuente, o La història de la ràdio a Monòver, així com la participació a Parlar sol, 30 monòlegs i el blog personal Qüestions puntuals.

En televisió ha participat en diversos programes, entre els quals destaca «L'escenari» de Punt 2, «Parlar Sol» de Reus TV o «Assumptes Interns» i «Comediants» d'À Punt, i col·labora puntualment en el programa «Pròxima parada», de la ràdio d'À Punt.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací