Rafa Xambó llança el nou disc per 80 plataformes digitals

«La dansa d’un temps nou» hi estarà disponible aquest diumenge 25 d'abril

per NLV

Cultura

Rafa Xambó
Rafa Xambó

Rafa Xambó llança el nou disc, La dansa d’un temps nou, per 80 plataformes digitals aquest diumenge 25 d'abril. El cantautor valencià va reprendre l’activitat artística a principis de segle després d’un llarg silenci. Des que va començar a la dècada del 1970, Xambó ha rebut diversos premis i reconeixements i ha publicat sis àlbums.

En aquesta època de pandèmia, ens ofereix un recull d’onze cançons amb algun text propi i altres de Maria-Mercè Marçal, Anna Montero i Txema Martínez. També hi trobarem versions de poemes i cançons de Salvador Espriu amb Raimon, Nâzim Hikmet amb Pete Seeger, Manel Marí amb Toti Soler, Woody Guthrie amb Jeff Tweedy, Ovidi Montllor i John Lennon.

«Vivim un temps terrible en què la crisi civilitzatòria —ecològica, sanitària, econòmica i social—, la crisi de crisis, ens aboca a l'egoisme cínic o a la desesperació. Però també podem aferrar-nos a viure en la resistència a la barbàrie i la dignitat personal com una nova forma de felicitat i d’alegria», apunta Xambó. 

La singularitat del resultat rau en la mirada amb la qual Xambó reinterpreta la cançó d'autor, el rock més elèctric i el folk genuí, als quals suma el recurs de la música electrònica. Una proposta diferent a tot el que l'artista ha fet fins ara.

Joan Palomares, Chris Attwel i Rafa Xambó a l'estudi

Els músics que han col·laborat amb el cantautor són Àlvar Carpi, Salva Vázquez, Chris Attwell, Ben Wirjo, Joan Palomares i Miquel Xambó.

El treball s’ha dut a terme a Novoestudios amb una estratègia de prevenció de la COVID-19. Per aquest motiu, una part important ha estat feta pels músics a casa amb els seus mitjans. A l'estudi, Facundo Novo ha muntat els projectes i s'han enregistrat algunes guitarres acústiques, el baix, la bateria i les veus.

«La dansa d'un temps nou», de Rafa Xambó

D’altra banda, el disseny gràfic del disc ha anat a càrrec del dissenyador gràfic Cèsar Amiguet, el treball del qual està sovint relacionat amb la cultura de base, reivindicativa i d'arrel popular. 

Les plataformes digitals en les quals estarà disponible el disc són, entre altres, Deezer, iTunes/Apple, Spotify, 7 Digital, AllSaints Music Group, AudibleMagic, Audiomack, Boomplay, Bugs Corporation, Fan Powered Music, Fizy, Genie Music, Huawei, iHeartRadio, Library Ideas / Freegal, Mondia Media, Napster, Pandora, Phononet, Red Touch Media, Shazam, Simfy Africa, Stellar Entertainment, Tencent Music, TikTok, Touchtunes, YouTube Art Tracks and Music Videos o Zed Russia, Zvooq.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací