Avançar i créixer

per Jesús Pla i Herrero

Tribuna

Avançar i créixer
Avançar i créixer

Massa sovint les organitzacions polítiques han oblidat que han vingut a aquest món a millorar la vida de la ciutadania, vehicular els seus anhels de progrés i possibilitar la seua participació en els assumptes públics, i esdevenen, en el pitjor dels casos, maquinàries endogàmiques que es retroalimenten i deixen de banda el seu caràcter fonamentalment instrumental, i confonen mitjans amb finalitats. Açò ha provocat, en els darrers temps, l’allunyament de la ciutadania respecte dels partits i, a la fi, el descrèdit de la política en general, i en gran mesura ha accelerat el procés de deslegitimació de les institucions on les organitzacions polítiques desenvolupen la seua tasca.

El valencianisme d’arrel popular, des dels seus orígens en la primera meitat del segle passat, ha demostrat sobradament la seua capacitat d’adaptació a les circumstàncies i convulsions sociopolítiques, recollint el conjunt de lluites i reivindicacions del Poble Valencià tant al carrer com, darrerament, a les institucions, i contribuint decididament al canvi, modernització i progrés del País.

Però ara més que mai al nostre Poble li cal un instrument fort i ben musculat que exercisca de barrera de contenció, tant contra el neoliberalisme austericida com contra els moviments del populisme autoritari i d’extrema dreta i les tendències recentralitzadores i assimilistes dels uns i dels altres, en la defensa insubornable dels drets i llibertats personals i col·lectives que tant han costat consolidar. Un instrument polític que partint de la defensa de les nostres recuperades institucions d’autogovern, que s’han evidenciat com a elements fonamentals per a millorar la vida de valencians i valencianes, puga fer front a les noves emergències a les quals s’enfronta el nostre País, amb la mateixa voluntat transformadora i sense deixar d’encapçalar les lluites de sempre (nacionals, socials i ambientals). I tot això sense renúncies, però amb una clara voluntat majoritària.

A principis de l’estiu els i les valencianistes tindrem l’oportunitat d’oferir a la nostra societat una eina útil, que s’adrece directament als cinc milions de valencians i valencianes, que pose en marxa noves formes de participació i mobilització de la ciutadania i que reculla i integre la pluralitat del nostre Poble; que continue esdevenint  impulsor de polítiques públiques transformadores i que, en l’actual conjuntura ocasionada per la pandèmia, exercisca com a instrument fonamental de reconstrucció en clau pròpia. No és el moment de mirar-nos el melic; és temps d’avançar i créixer. No ho desaprofitem.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací