Compromís exigeix al govern espanyol el manteniment del cabal del Tajo-Segura 


per NLV

Territori, Política

Compromís exigeix al govern espanyol el manteniment del cabal del Tajo-Segura 

Compromís exigeix al govern espanyol el manteniment del cabal del Tajo-Segura 


Compromís ha mostrat hui la seua preocupació davant la proposta d’una retallada en el volum d’aigua del transvasament del Tajo-Segura aprovada pel Consejo Nacional del Agua.

A través d’un acord de l’executiva de Compromís, reunida telemàticament aquesta setmana, la coalició ha volgut posar de relleu que el transvasament Tajo-Segura és fonamental per al País Valencià i especialment per a les comarques del sud, «on necessitem cada gota del transvasament».

La formació política remarca que «el nostre territori ha fet i continua realitzant grans esforços per millorar l'eficiència de l'ús de l'aigua, per això considerem injust que des de l’administració central es penalitze els que sí treballem per un ús responsable de l'aigua i s'afavorisca els que permeten pous il·legals o no depuren com toca».

Segons ha manifestat, «la capçalera del riu Tajo no presenta problemes, els té a la seua zona mitjana on es carrega d'aigües contaminades, bàsicament per la carència de les depuracions pertinents a la zona de Madrid».

Per tot això, Compromís exigeix al govern espanyol que «mantinga el cabal actual del transvasament Tajo-Segura així com que invertisca de manera urgent en mesures per resoldre el gran problema que suposa la manca de depuració a la zona mitjana del Tajo». 

En esta línia, la coalició ha volgut mostrar el seu suport «a les gestions que està realitzant la Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, per reclamar, per totes les vies possibles, al Ministeri del ram el manteniment de les condicions d’esta infraestructura, "amb la qual està en en joc el futur de la nostra agricultura i l’abastiment d’aigua de boca en alguns municipis"».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací