Intersindical presenta el manifest del 25 d'abril, Dia de les Llibertats Nacionals del País Valencià

«Ara, més drets socials i laborals, més serveis públics i més autogovern» és el lema d'enguany

per NLV

Societat

Intersindical presenta el manifest del 25 d'abril, Dia de les Llibertats Nacionals del País Valencià
Intersindical presenta el manifest del 25 d'abril, Dia de les Llibertats Nacionals del País Valencià

 Intersindical Valenciana ha presentat el manifest commemoratiu del 25 d’Abril amb el lema «Ara, més drets socials i laborals, més serveis públics i més autogovern». «El Dia de les Llibertats Nacionals del País Valencià -s’hi destaca- és una data assenyalada per a avançar en els drets de les treballadores i treballadors, del conjunt de les societat valenciana i del nostre autogovern, amb un nou sistema de finançament que acabe amb l’espoli fiscal i ens dote de més recursos i més competències per a eixir de la sindèmia i afrontar el futur des de la justícia social i la igualtat».

Intersindical demana al Consell que «aposte per un autèntic Pla de Xoc Social per a superar la pandèmia i els seus efectes, així com aquells que arrosseguem per l’anterior crisi de 2008 i pels efectes de les polítiques antisocials i antivalencianes de 20 anys de governs del Partit Popular».

El Sindicat aposta per «les polítiques socials, laborals, econòmiques i mediambientals que servesquen per avançar en el combat de les desigualtats; la defensa del territori; la millora de l’ocupació, els salaris i les pensions; l’establiment de la renda bàsica universal; el dret a una vida digna i la recuperació i la transformació social». Per fer-ho, subratlla el manifest, «calen polítiques valentes i desacomplexades per a acabar amb la precarietat, la pobresa i l’exclusió social i millorar la nostra vida».

En aquest 25 d’Abril, Intersindical Valenciana recorda que «cal implementar polítiques igualitàries en tots els àmbits de la societat per a evitar les discriminacions que pateixen valencianes i valencians per la seua procedència, gènere, orientació sexual o edat». A més, insisteix que cal protegir el valencià, llengua minoritzada, amb la promulgació d’una Llei d’Igualtat Lingüística, l’augment de les partides pressupostàries per al seu ús i promoció i l’establiment d’un sistema comunicatiu propi: «La llengua i la  cultura necessiten del treball i de l’esforç de tota la societat valenciana per superar la situació que travessem per la pandèmia però també per molts anys de persecució i atacs. El nostre cor també batega pel valencià i està enllaçat per la llengua amb totes les persones i entitats que treballen per una normalització plena».

La Intersindical Valenciana, que participarà en els actes unitaris convocats per la Diada del 2021, considera que «tot i que hi ha molt de camí per recórrer cap a l’emancipació i la llibertat de les valencianes i valencians, és un bon moment per a enfortir els espais unitaris, transversals, plurals, horitzontals, per guanyar drets socials i laborals».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací