L'Escola de Pensament Lluís Vives reflexiona sobre les reformes en profunditat de la UE

Francisco Aldecoa impartirà la xerrada en línia «La Conferència sobre el Futur d'Europa com a inici d'una reforma en profunditat de la Unió Europea» aquest dimecres

per NLV

Cultura

El president del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu, Francisco Aldecoa
El president del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu, Francisco Aldecoa

L'Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València (UV) ha programat aquest dimecres a les 18 hores una conferència en línia del president del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu, Francisco Aldecoa, titulada La Conferència sobre el Futur d'Europa com a inici d'una reforma en profunditat de la Unió Europea, que es podrà seguir en la plataforma Blackboard Collaborate amb inscripció gratuïta prèvia.

La intervenció del professor Aldecoa, que moderarà el director del Centre de Documentació Europea de la UV, Cecilio Tamarit, s'emmarca dins del cicle «Les raons d'Europa», que compta també amb la col·laboració del Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre integració i Globalització de la Universitat.

L'objectiu d'aquesta conferència és explicar la importància de la Conferència sobre el Futur d'Europa, atès el moment decisiu que viu la Unió Europea a conseqüència de les decisions federals adoptades en els últims mesos per les institucions europees, com són el Pla de Recuperació, la quasi duplicació del Marc Financer Pluriennal o la compra i distribució de vacunes de la COVID-19 per part de la UE.

Aldecoa analitzarà la finalitat, els objectius, la composició, l'abast, l'estructura i els temes que s'abordaran en la Conferència sobre el Futur d'Europa, perquè «possiblement, durant el seu desenvolupament, que ha de ser com una trobada “en peu d'igualtat” entre els representants de les institucions, de la societat civil i els ciutadans, s'inicie un procés de reforma de la Unió en profunditat que reforce el caràcter federal del projecte europeu».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací