Cadena SER València cancel·la el debat previst després de la decisió de PSPV, Compromís i UP de no compartir espai amb Vox

per EP / NLV

Política

Corts Valencianes
Corts Valencianes | Inma Bataller

Cadena SER València ha cancel·lat el debat previst per a aquest dilluns amb motiu de l'equador de la legislatura valenciana després de la decisió dels representants de PSPV, Compromís i Unides Podem de no compartir espai amb Vox si no condemna les amenaces de mort al candidat d'Unides Podem a la presidència de la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias.

L'absència d'aquests tres portaveus «impedeix a la Cadena SER mantindre el debat perquè es fa impossible la idea inicial d'una confrontació d'idees amb la pluralitat de tots els punts de vista», ha explicat.

Aquesta reacció es produeix després del debat organitzat divendres passat per la SER entre candidats a l'Assemblea de Madrid. Un debat que Iglesias va abandonar com a resposta a la candidata de Vox, Rocío Monasterio, que va dubtar de la veracitat de les amenaces de mort dirigides a ell mateix, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Maslaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, i no les va condemnar. Posteriorment, tant l'aspirant del PSOE, Ángel Gabilondo, com la de Més Madrid, Mónica García, també se'n van anar.

Els partits del govern del Botànic ja van marcar posicions aquest divendres per no «blanquejar el feixisme» i plantar un «front democràtic contra l'odi» de Vox.

Unides Podem va avançar que no compartiria espai amb Vox i Compromís que no hi aniria si no aquesta formació no condemna les amenaces de mort. Pilar Lima, síndica d'UP i coordinadora autonòmica de Podem, va ser la primera a rebutjar asseure's amb Vox, a més de demanar als «partits demòcrates valencians» que es plantaren igual que ella. «Em fa molta il·lusió participar, però no em fa il·lusió blanquejar al feixisme», va resumir en Twitter.

Seguidament, el síndic de Compromís, Fran Ferri, va anunciar que s'havia posat en contacte amb la resta de portaveus del Botànic per «marcar un posicionament clar contra l'odi», garantint que no compartirà un debat amb qui no condemna amenaces de mort perquè el seu objectiu és asseure's amb «les forces democràtiques».

Per la seua banda, Manolo Mata (PSPV) va defendre, també en xarxes socials, que «quan el que està en risc és la democràcia», no queda més que exercir el «frentismo democràtic», destacant la «lliçó» dels tres candidats al 4M i advertint que «Ciudadanos haurà de pensar en quin camp vol jugar», ja que el seu candidat, Edmundo Bal, s'ha quedat tot sol amb Rocío Monasterio.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací