Ford Almussafes acorda acomiadar uns 600 treballadors amb UGT i CCOO

També acorda amb UGT un ERTO que paralitzarà la producció 20 dies per la falta de subministrament dels microxips semiconductors

per EP / NLV

Societat

FORD
FORD

La direcció de Ford Almussafes (la Ribera Baixa) ha aconseguit aquest dilluns un acord amb UGT i CCOO sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que suposarà l'eixida d'entre 570 i 630 treballadors de la fàbrica entre maig i desembre d'enguany. El període de les adhesions voluntàries finalitzarà el 30 de juny, segons han informat fonts sindicals.

Segons l'acord, la direcció de Ford Almussafes permetrà adherir-se al pla de prejubilacions als treballadors nascuts entre el primer de gener del 1958 i el 30 de juny del 1966 (de 63 a 55 anys), llevat d'aquells vinculats per un contracte d'accés a la jubilació parcial.

El complement a les prestacions públiques d'atur variable per edat seran del 80% del salari net regulador amb 55 i 56 anys, encara que pujarà al 85% a partir dels 57 anys. (En un primer moment, l'empresa havia plantejat que el complement fora del 75% als 55 anys).

En el programa de baixes incentivades, seran elegibles els empleats nascuts a partir del primer de gener del 1958, excepte aquells vinculats per un contracte temporal, de relleu o d'accés a la jubilació parcial. Per als treballadors de fins els 54 anys, Ford Almussafes ofereix una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats de salari brut.

I per als empleats que menys temps porten en la fàbrica, l'empresa garanteix una indemnització mínima d'una anualitat.

«Un gran acord»

Per al president del Comité d'empresa i portaveu d'UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, es tracta d'un «gran acord» en «una de les situacions més delicades» que s'han viscut en la història de la fàbrica. El líder sindical s'ha mostrat «molt satisfet» de l'acord aconseguit, que en la seua opinió, permetrà que les eixides siguen «voluntàries» i «protegeix les condicions dels treballadors cap a la jubilació».

Faubel s'ha mostrat convençut que aquest pacte «servirà per a resoldre l'enorme problema que se'ns havia plantejat amb un expedient de 630 acomiadaments».

Per al líder sindical, «és evident que una eixida tan nombrosa, sumada a la baixada de la producció, generarà multitud de moviments interns fruit de la reorganització que pretendrà dur a terme l'empresa» i ha assenyalat que «aquests canvis s'hauran de dur a terme de la manera més ordenada possible».

Una vegada finalitzat el procés d'adhesions voluntàries, des de la UGT s'instarà la direcció de l'empresa a iniciar com més prompte millor les negociacions de renovació de l'actual Acord de Conveni.

«Des del nostre punt de vista serà el moment de començar a buidar incògnites sobre el nostre futur. Una vegada solucionat el camí dels que se'n van, és el moment d'intentar buidar el camí dels que quedem. I això, només serà possible assegurant càrrega de treball i models electrificats», ha apuntat Faubel.

Per la situació que travessa l'automòbil i el conjunt de Ford Europa, UGT considera que cal «afrontar la circumstància, i entaular una negociació sense cap tipus de complex».

Per al portaveu de CCOO, José Arocas, es tracta d'«un bon acord que facilita que no hi haja eixides traumàtiques» i que millora les condicions dels treballadors.

ERTO de 20 dies

Després de tancar l'ERO, la direcció de Ford Almuussafes ha subscrit amb UGT, en solitari, l'acord per a Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) plantejat a les fàbriques de motors i de producció de vehicles, amb motiu de la crisi dels microxips, un component dels vehicles el desproveïment dels quals està afectant el sector de l'automoció a nivell mundial.

El nou ERTO paralitzarà la producció durant 20 dies —entre el 28 d'abril i el 19 de juliol—, suspendrà l'activitat del torn de nit fins al mes de juliol i paralitzarà la fabricació de la furgoneta Transit Connect.

Per al portaveu d'UGT en Ford Almussafes es tracta d'un acord subscrit en «temps rècord» amb l'objectiu de «protegir els salaris i els llocs de treball de la plantilla que quedarà a la fàbrica». En aquest cas, CCOO no ha subscrit un ERTO que en la seua opinió, perjudica les condicions econòmiques dels treballadors, es fa «sense garanties de futur», i que s'ha originat per decisions que han pres les empreses.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací