La UNED acull les jornades «Policia, LGTBIQ+, Drets» 2021

per NLV

Societat

La UNED acull les jornades «Policia, LGTBIQ+, Drets» 2021
La UNED acull les jornades «Policia, LGTBIQ+, Drets» 2021

La UNED acull des d'aquest dilluns 26 i fins al divendres 30 d'abril a Madrid les jornades «Policia, LGTBIQ+, Drets», dirigides pel professor de Dret Civil de la UNED Francisco Javier Jiménez.  

Durant aquests dies, s'hi aborden de manera transversal la diversitat LGTBI en les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i qüestions relacionades amb aquesta sota una òptica jurídicosocial amb perspectiva humanística de gènere. 

Hi participen un centenar d'experts i professors en Dret Penal i Constitucional, Filosofia, Antropologia, Psicologia o Ciències Socials de diverses universitats espanyoles, així com advocats, lletrats i fiscals, i responsables institucionals en matèria de diversitat i igualtat.

També, una gran representació d'agents de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra i agents de seguretat privada, juntament amb representants sindicals i d'entitats que treballen en favor de la diversitat i els Drets Humans, activistes i periodistes.

L'agent de Policia Local de València i formador OSCE, Ernest Gómez, lliura el programa de les jornades  «Policia, LGTBIQ+, Drets» al president de les Corts Valencianes, Enric Morera

L'agent de Policia Local de València i formador OSCE, Ernest Gómez, un dels impulsors d'aquestes jornades, afirma que la transformació de les policies ha de ser cultural: «La transformació social està pendent encara i la responsabilitat que això es produïsca de manera efectiva és dels operadors jurídic-socials, entre ells la policia», assegura Gómez, que lamenta que ell siga l'únic agent de la Policia Local de València que fa visible públicament la seua condició LGTBI.

Segons Gómez, «l'objectiu és abordar la qüestió de la diversitat des d'un punt de vista múltiple, tant social com jurídic, cultural i fins i tot generacional, per tal d'oferir eines a aquells que tenen la responsabilitat de protegir la ciutadania».

Gómez, que va denunciar fa anys que l'Ajuntament de València no li permetia vestir el seu uniforme en marxes, xerrades i actes en favor de la diversitat, assevera que «s'ha avançat molt poc en aquesta matèria». També denuncia que «els agents continuen sense poder anar uniformats a fer xerrades sobre diversitat, tot i que sí que poden fer-ho en cas de xerrades sobre violència de gènere, seguretat viària o seguretat en les Falles, i advoca perquè se'ls reconega aquest dret i es normalitze aquest tipus de qüestions».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací