Compromís considera que aïllar i combatre el feixisme és un deure democràtic

També mostra la seua preocupació per les decisions judicials contràries al Pativel, «un instrument bàsic per a la protecció del nostre litoral davant l'especulació urbanística depredadora»

per NLV

Política

Imatge d'arxiu de la Comissió de Coordinació Institucional de Compromís
Imatge d'arxiu de la Comissió de Coordinació Institucional de Compromís

La direcció institucional de Compromís ha mostrat la seua preocupació davant «la greu situació d'intolerància i agressivitat per part de l'extrema dreta en els seus discursos, i la deriva antidemocràtica que volen instaurar en les institucions amb propostes com la il·legalització de formacions polítiques progressistes, la difusió constants de notícies falses, la senyalització i estigmatització de col·lectius vulnerables, saltant-se totes les lleis de protecció de drets humans, així com la negativa a condemnar les amenaces terroristes a membres del govern de l'Estat». Al País Valencià, recorda la Comissió, «malauradament, coneixem la violència de l'extrema dreta cap a les nostres seus i la nostra militància, igual que cap a altres entitats i persones progressistes. Fet que s'ha produït en repetides ocasions i ens referma en la lluita antifeixista».

En aquest sentit, des de la coalició es considera que «és un deure de tots els partits democràtiques aïllar i combatre el feixisme i s’insta a no caure en el seu blanquejament des de les distintes instàncies de la nostra societat».

Compromís ha mostrat també la seua preocupació per les decisions judicials contràries al Pativel, «un instrument bàsic i amb garanties per a la protecció del nostre litoral davant l'especulació urbanística depredadora». Malgrat les decisions judicials, que s’espera poder revertir, «l’acció del Consell del Botànic ha de seguir passant per establir mesures de protecció del nostre territori, una política cabdal en el context d’emergència climàtica en què vivim».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací