Més de 400 diputats de l'Eurocambra i parlaments estatals reclamen a la UE alliberar les patents de les vacunes

Demanen «augmentar i accelerar la disponibilitat» de vaccins per fer-los més accessibles

per ACN / NLV

Política

Més de 400 diputats de l'Eurocambra i parlaments estatals reclamen a la UE alliberar les patents de les vacunes
Més de 400 diputats de l'Eurocambra i parlaments estatals reclamen a la UE alliberar les patents de les vacunes | Albert Lijarcio

Més de 400 eurodiputats i parlamentaris europeus reclamen a la Unió Europea que done suport a l'alliberament de les vacunes contra la covid-19. En una declaració conjunta, els representats de l'Eurocambra i dels parlaments estatals insten la Comissió Europea i els 27 a «reconsiderar urgentment» la seua posició per «evitar els monopolis generats per la propietat intel·lectual» i «augmentar i accelerar la disponibilitat, accessibilitat i assequibilitat de les vacunes, proves i tractaments contra la covid-19 a nivell mundial». En el text, els eurodiputats i parlamentaris subratllen que «hi ha grans quantitats de diners públics darrere de la innovació en les tecnologies» dels vaccins.

L'alliberament de les patents de les vacunes contra la covid-19 s'està debatent a l'Organització Mundial del Comerç després que Sud-àfrica i l'Índia ho proposaren com a mesura per incrementar l'accessibilitat als vaccins arreu del món. L'Organització Mundial de la Salut dona suport a la iniciativa, com també ho fan la majoria dels països amb baixos ingressos, però la Unió Europea i altres països rics estan en contra de la iniciativa.

Entre els signants de la declaració hi ha l'eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun, els d'ERC Jordi Solé i Diana Riba, de Podem María Eugenia Rodríguez Palop i d'Izquerda Unida Sira Rego. També hi ha eurodiputats socialistes com la francesa Sylvie Guillaume, el colíder dels Verds Philippe Lamberts i de l'Esquerra Unitària Manon Aubry.

Pel que fa als diputats a l'Estat, hi ha el representant dels comuns Gerardo Pisarello i d'ERC Marta Rosique, entre d'altres. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací