PP i Cs canvien el nom d'Enric Valor d'una avinguda de Mutxamel pel d'Espanya

per NLV

Política

Carrer d'Enric Valor d'un municipi valencià
Carrer d'Enric Valor d'un municipi valencià

L’equip de govern de l’Ajuntament de Mutxamel (l’Alacantí), format pel PP i Ciudadanos, portarà al ple d’aquest dijous la proposta de canviar el nom de l'Avinguda Enric Valor pel d'Avinguda d’Espanya. La decisió compta amb el suport de Vox, que a Twitter ho ha valorat com «un gran èxit del nostre regidor». La piulada ha estat modificada posteriorment per una altra en què posa «Vox donant suport aquestes iniciatives». L’oposició de PSPV, Compromís i Podem, rebutja frontalment la mesura, segons explica el diari Información.

La regidora de Compromís, Conxi Martínez, en declaracions a Nosaltres La Veu, ha expressat la seua repulsa a la decisió de llevar el nom de l’escriptor i filòleg de Castalla d'aquesta via. «La cultura valenciana no els importa gens. Si volien posar el nom d’Espanya a un carrer, no calia llevar el nom d’Enric Valor d’aquesta avinguda», ha afirmat.

L'avinguda, l’accés principal al municipi des de la CV-800 fins a l’Avinguda de València, va ser inaugurada oficialment l’agost del 2020, dihuit anys després que es decidira dedicar-la a Enric Valor. Tanmateix, en la placa commemorativa que s’hi va descobrir l'estiu passat no figura el nom oficial d'Enric Valor. La inscripció diu: «Aquesta Avinguda va ser inaugurada per l'alcalde de Mutxamel Sr. Sebastián Cañadas Gallardo. Mutxamel agost 2020».

El batlle ha assegurat que no hi ha cap polèmica i que posaran el nom d’Enric Valor a un altre carrer. Des de Ciudadanos, han indicat que Espanya no té cap carrer i aquesta «avinguda important és l’adequada». Vox celebra la supressió del nom de l’escriptor, ja que va ser «un nacionalista valencianocatalà».

Els partits d’esquerres han lamentat aquesta mesura unilateral de l’equip de govern i demanen que es mantinga el nom d’aquesta artèria i que es pose el nom d’Espanya a un altre carrer. 

En la plataforma change.org s'ha obert una recollida de signatures per exigir que no es canvie el nom de l'Avinguda Enric Valor de Mutxamel. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací