El filòsof Jesús Conill Sancho, premi Lluís Guarner
El Patronat Lluís Guarner, presidit per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha acordat concedir el premi anual al filòsof Jesús Conill Sancho per «la seua contribució a la construcció d'una societat en la qual l'ètica ha de ser un element essencial».
L'organisme ha considerat que en la seua trajectòria professional ha destacat la rellevància de les humanitats, molt especialment de la filosofia, per a la construcció de societats més justes.
El seu humanisme ètic té com a pedra angular un renovat concepte de persona i de la seua corresponent dignitat basat en els filòsofs clàssics (des d'Aristòtil, Kant i Nietzsche fins a pensadors com ara Habermas, Ortega i Zubiri). A més, estableix un diàleg amb les ciències socials (sobretot l'economia), les ciències naturals (la biologia i les neurociències) i, actualment, amb les tecnociències (la intel·ligència artificial i la robòtica). Evidentment, el respecte a la naturalesa és part indispensable d'aquesta proposta humanista.
Jesús Conill Sancho (1952) va estudiar la carrera de Filosofia en la Universitat de València (1970-75) i, posteriorment, va ingressar al Departament d'Història de la Filosofia, dirigit pel catedràtic Fernando Montero, com a professor ajudant (1975). Actualment és catedràtic de Filosofia Moral d'aquesta institució acadèmica.
El seu projecte d'humanisme per als segles XX i XXI ha anat desenvolupant-se a través de diferents estades d'investigació a les universitats de Bonn, Frankfurt i Notre Dame i l'Institut de Filosofia del CSIC, entre altres centres.
Ha participat en grups i projectes d'investigació, conferències i congressos. És autor d'El crepúsculo de la metafísica (1988), El poder de la mentira. Nietzsche y la política de la transvaloración (1997), Ética hermenéutica. Crítica desde la facticidad (2006), Horizontes de economía ética. Aristóteles, Adam Smith, Amartya Sen (2004) i Intimidad corporal y persona humana. De Nietzsche a Ortega y Zubiri (2019).
El premi, la finalitat del qual és reconéixer la creació i producció literària en el camp de les humanitats, pot recaure en autors amb especials vincles amb el País Valencià i està dotat amb 15.025,30€. L'acte de lliurament tindrà lloc a la Biblioteca Valenciana.
Agermana't
Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací