El PP vol que Rita Barberà siga nomenada Alcaldessa Honorària de València

María José Catalá reprova que el govern del Rialto no done suport a la proposta

per EP / NLV

Política

 El PP vol que Rita Barberà siga nomenada Alcaldessa Honorària de València
El PP vol que Rita Barberà siga nomenada Alcaldessa Honorària de València

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, vol que l'exalcaldessa Rita Barberá, morta el 2016, siga nomenada Alcaldessa Honorària i ha reprovat que el govern del Rialto, integrat per Compromís i PSPV, no done suport a la proposta.

El govern municipal ha fet saber que aquesta iniciativa es tractarà en la Comissió de Cultura corresponent i ha destacat que no s'ha abordat en la Junta de Portaveus d'aquesta dimarts perquè no hi ha arribat cap moció en aquest sentit i perquè Català tampoc no n'ha fet menció quan era l'últim dia per presentar propostes a la concessió d'Honors i Distincions de la Ciutat.

Catalá va remetre aquest dilluns a Recursos Culturals la proposta en què planteja el nomenament de Barberá com a Alcaldessa Honorària. El PP ha assegurat que l'assumpte «havia de tractar-se en la Junta de Portaveus, encara que finalment no s'ha fet».

«Hui hem arribat a la Junta de Portaveus i l'alcalde no ha volgut donar la cara i ha dit que això anirà a la comissió corresponent de Cultura», ha asseverat Catalá després de la reunió. Segons ella, «és la típica reacció d'un home que es veu acovardit enfront de la figura d'una gran dona».

Ribó ha replicat que «Catalá s'ha oblidat o tenia algun problema», i que «no ha vist la iniciativa per escrit». A més, podia haver-la fet de «viva veu».

Catalá ha assegurat que el PP mantindrà la proposta per a Barberá i que no presentarà «cap alternativa», tenint en compte que enguany es compleixen trenta anys de la seua arribada a l'alcaldia. «L'alcalde no ha volgut manifestar públicament o en una Junta de Portaveus la decisió de no fer Alcaldessa Honorària Rita Barberá» en un «any simbòlic i important per a aquest reconeixement merescut».

En aquesta línia, ha anunciat que el PP presentarà en el ple més pròxim a aquest trenta aniversari una moció «perquè una infraestructura important» de la ciutat porte el nom de Barberá. Des de Cs, el seu portaveu, Fernando Giner, ha anunciat que estan a favor de la iniciativa «per l'alcaldessa Rita Barberá i perquè, a més, hem d'estar agraïts a tots els alcaldes i alcaldesses de València».

La portaveu del PP ha rebutjat que es diga com a «excusa que no se sosté», ja que Barberà «fa molt poc que va morir» i ha comentat que l'edil Ramón Vilar (PSPV), mort l'estiu passat, va ser regidor honorari. «Ho va decidir tota la corporació i el PP va estar on havia d'estar. Va donar suport a la proposta i va estar a l'altura. Em sembla miopia institucional i baixesa política no acceptar la idea del PP», ha dit.

La responsable popular ha considerat que el primer edil «s'equivoca» i ha assenyalat que com a responsable municipal ha de «respondre un sentiment social» i «fer honor a una persona que ha estat molts anys al capdavant de l'Ajuntament de València» encara que no siga «del mateix signe» polític que ell.

Per contra, Ribó ha assegurat que ha vist la proposta en algun mitjà de comunicació i que «Catalá no ha dit ni 'mu' respecte d'aquest tema», cosa que l'ha «estranyat». Així mateix, ha censurat la «hipocresia» del PP, que va demanar «l'expulsió» del partit de Barberá i «hui demana honors».

«En el moment que vulga, estem disposats a tractar-ho», ha agregat Ribó, que ha afirmat que qui «s'ha amagat» ha sigut Catalá.

«Diuen les normes que les distincions no han de generar problemes. Crec que el pas del temps és molt positiu. Ajuda al fet que els possibles problemes puguen passar. Neteja les coses, les normalitza», ha declarat l'alcalde.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací