Puig afirma que llevar el nom d'Enric Valor a una avinguda és «una ignomínia» i renunciar a ell, «incultura»

per EP / NLV

Territori, Política

Puig afirma que llevar el nom d'Enric Valor a una avinguda és «una ignomínia» i renunciar a ell, «incultura»
Puig afirma que llevar el nom d'Enric Valor a una avinguda és «una ignomínia» i renunciar a ell, «incultura»

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, considera que llevar el nom de l'escriptor i filòleg Enric Valor a una avinguda —tal com ha proposat l'equip de govern municipal de Mutxamel (l'Alacantí)— és «una ignomínia que no mereix».

El cap del Consell s'ha expressat així arran de la proposta que té previst portar al ple de l'Ajuntament d'aquest dijous el govern de Mutxamel, integrat per PP i Ciudadanos, i que compta amb el suport de Vox, per canviar la denominació de l'avinguda Enric Valor per la d'avinguda d'Espanya.

«Renunciar a Enric Valor és com renunciar a Miguel Hernández, Azorín o Paca Aguirre: incultura», assenyala Puig en un tuit, que acompanya amb la cita «Els salts, en la història i en la política, solen ser desordenadors, perillosos i desgavelladors». A més hi ha posat l'enllaç a la campanya que s'ha obert en Change.org per reclamar que es mantinga el nom de l'Avinguda Enric Valor (que aquest dimecres a les 11.30 hores ja han subscrit unes 3.000 persones).

En la mateixa línia, el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha manifestat que «esborrar el seu nom dels carrers per esborrar de la història Enric Valor és molt més que un atac a les valencianes i valencians, és un clar símptoma que aquesta societat necessita posar fre als discursos d'odi i al feixisme que acaben cristal·litzant en accions institucionals incomprensibles com aquesta».

Per això, des de la Conselleria de Cultura anuncien que se sumen a la petició del grup parlamentari de Compromís perquè es reconega Enric Valor amb l'Alta Distinció de la Generalitat. «Sense la seua labor, la nostra societat seria menys rica i culta; en compte d'esborrar el seu llegat, cal posar-lo en valor», insisteix el titular de Cultura.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací