Mulet: «Els botiflers podran esborrar el nom d'un carrer, però no podran esborrar ni la figura ni la llengua de Valor»

per NLV

Política

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet
El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha reivindicat la figura de l'escriptor i lingüista Enric Valor davant de la proposta de l'Ajuntament de Mutxamel (l'Alacantí) de retirar el seu nom d'una avinguda del municipi i ha asseverat: «Els botiflers podran esborrar el nom d'un carrer, però no podran esborrar ni la figura de Valor ni la llengua ni el treball de Valor».

Així s'ha manifestat Mulet aquest dimecres a la cambra alta, on ha explicat que l'Ajuntament de Mutxamel -governat per PP i Ciudadanos amb suport extern de Vox- «ha tingut l'atreviment que canviar el seu nom pel d'Espanya». «Si no  hi posem remei, aquest és l'objectiu de pactes d'aquest estil, acabar amb la diversitat i continuar amb la uniformització, el centralisme i les desigualtats», ha conclòs.

En aquest sentit, ha defensat la necessitat de protegir, mantenir i transmetre el patrimoni i les llengües, un patrimoni que «els valencians tenim viu gràcies a la feina de persones imprescindibles com Enric Valor».

A més, el senador ha preguntat al govern espanyol quines mesures adoptarà perquè l'Institut Cervantes «preste atenció i faça promoció exterior d'autors valencians com Enric Valor» i «quins escriptors en valencià ha promogut els últims anys».

«Parlem d'un patrimoni cultural que hauria de ser protegit i difós des d'aquesta institució, atès l'enorme interès de la nostra literatura. Des del Tirant lo Blanc fins a la literatura moderna, el País Valencià ha estat focus emissor de grans autors i la nostra llengua va aconseguir la categoria literària abans que el Segle d'Or castellà o el portuguès, però lamentablement continua sent una gran desconeguda a la resta de l'Estat quan no maltractada i ignorada, igual que els autors», ha lamentat.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací