Pilar Tébar promourà el valencià i la igualtat de gènere en la cultura al capdavant del Gil-Albert d'Alacant

per NLV

Cultura

Pilar Tébar promourà el valencià i la igualtat de gènere en la cultura al capdavant del Gil-Albert d'Alacant
Pilar Tébar promourà el valencià i la igualtat de gènere en la cultura al capdavant del Gil-Albert d'Alacant | DIPUTACIÓ d'ALACANT

La vicepresidenta de la Diputació d'Alacant i diputada de Cultura, Julia Parra, ha presentat aquest dimecres la nova directora cultural de l'Institut de Cultura Juan-Gil-Albert, la historiadora Pilar Tébar, qui ha explicat que entre les principals línies de la seua proposta està «la professionalització de la cultura, el foment i l'ús del valencià, la igualtat de gènere en la cultura i obrir l'Institut utilitzant les xarxes socials perquè arribe a tothom».

La nova dirigent ha confirmat, després de mantindre la primera reunió amb els responsables dels departaments del Gil-Albert, que «pròximament» iniciarà els treballs per a consensuar propostes culturals. Així mateix, ha confirmat la continuïtat de l'equip amb el qual s'avaluaran tant els projectes més immediats com aquells que s'executaran a llarg termini.

Parra ha destacat que la nova responsable del del Gil-Albert «posseeix un ampli currículum que avala la seua trajectòria, tant en el vessant acadèmic com en el professional». A més, ha afegit que Tébar ha declarat «des del primer minut» el seu «orgull» d'assumir aquesta responsabilitat i un «ferm compromís de treballar per a donar un nou gir a l'Institut».

«El seu primer repte serà posar en marxa la nova subdirecció de Foment de la Llengua i Cultura Popular Valenciana, amb la qual es pretén obrir noves vies d'investigació i difusió en favor de la nostra llengua», ha detallat Parra.

Pilar Tébar

Pilar Tébar, nascuda a Alacant el 1965, ha sigut subdirectora del departament d'Art i Comunicació Visual i subdirectora i directora del departament de Revistes del IAC dels anys 2007 al 2015 i el 1989 va rebre una ajuda d'investigació d'aquesta institució per a desenvolupar un treball sobre el pintor José Aparicio.

És llicenciada en Història de l'Art, amb 30 anys d'experiència professional en gestió cultural, i en l'actualitat exerceix com a professora tutora d'UNED en el grau d'Història de l'Art i presideix l'Associació Valenciana de Crítics d'Art.

A més, destaca la seua gestió com a especialista, entre altres, en la Fundació Eduardo Capa d'Alacant, així com la seua participació com a comissària en més de seixanta exposicions culturals i la seua tasca d'investigadora especialitzada en temes alacantins del segle XIX.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací