ERPV demana que es pose el nom d'Enric Valor a l'aeroport de Manises

per NLV

Política

ERPV demana que es pose el nom d'Enric Valor a l'aeroport de Manises
ERPV demana que es pose el nom d'Enric Valor a l'aeroport de Manises

Esquerra Republicana del País Valencià demana al Consell que pose el nom de l’il·lustre gramàtic i escriptor de Castalla Enric Valor a l’aeroport de Manises-València.

ERPV entén la proposta de l'equip de govern de Mutxamel (l'Alacantí) -PP i Ciudadanos amb el suport de Vox- de canviar el nom d’Enric Valor a una avinguda del municipi pel d’Espanya «com una agressió a la memòria de Valor i a la cultura del País Valencià que ha de ser defensada per la màxima autoritat administrativa del nostre poble».

«Les excuses i justificacions del PP, Cs i Vox estan totalment fora de lloc», apunta la formació en un comunicat. «La clau de volta -tothom ho sap- és eliminar qualsevol referent cultural al País Valencià, democràticament acceptat i reconegut, amb la clara finalitat de l’ocultació de la cultura; allò que no es veu no existeix», afirma.

En el cas d’Enric Valor es tracta «d’eliminar la figura de qui va rescatar la literatura de transmissió oral de les comarques del sud, amb les quals s’han format a les escoles valencianes les darreres generacions de xiquetes i xiquets». Un d’ells és el president d’ERPV, Josep Barberà, ha manifestat: «Estem obligats tots els demòcrates a defensar Enric Valor perquè hem crescut amb ell. Hem de parar els peus a aquesta gentola més reaccionària de la dreta i a aquells que sota la por al ‘què passarà’ no actuen amb la contundència necessària per defensar de debò aquesta icona de la llengua i la cultura del País Valencià. Davant atemptats culturals com aquest la resposta del Consell ha de ser ferma». Barberà ha assenyalat que és inadmissible que «encara avui Enric Valor no tinga l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana» i ha destacat que, a més de la rondallística, Enric Valor és una figura clau pels seus treballs en lexicografia i gramàtica, així com la seua obra narrativa, dins la qual la trilogia del Cicle de Casana és l’obra cimera».

«Davant d'una agressió tan greu per part de la dreta, els demòcrates hem de reaccionar amb contundència», ha recalcat. Per això, ERPV demana que «l’aeroport de Manises-València porte el nom d’Enric Valor», ja que això «farà que es conega internacionalment». Una tasca, la de la divulgació internacional dels nostres autors cabdals, «a la qual està obligat el Consell».

ERPV considera que «la dreta més antivalenciana ha trobat amb l’extrema dreta un aliat per fer desaparéixer els referents culturals i nacionals del País Valencià» i «els demòcrates ens hem de situar enfront sense excuses, i al capdavant ha d’estar el Consell».

En aquest sentit, valora positivament «la reacció de tots els partits de l’esquerra a l’agressió d’aquesta dreta antivalenciana: tots hem reivindicat la figura d’Enric Valor».

Per aquests motius, ERPV demana al Consell «que pose el nom d’Enric Valor a l’aeroport de Manises-València. Cal reivindicar-lo i fer que el primer nom que veja la gent que aterre a València siga el seu».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací