La mentida és la protagonista del nou capítol de Solano & Tur

L'actor i el periodista hi asseguren que han sentit un bretó parlar valencià

per NLV

Societat

 La mentida és la protagonista del nou capítol de Solano & Tur
La mentida és la protagonista del nou capítol de Solano & Tur

L’actor i dramaturg Ximo Solano i el periodista i escriptor Joan Tur han titulat «Veritat o mentida (quan el bretó parla valencià)» el capítol d'aquest dijous del seu programa d’improvisació en valencià. Un nou capítol que es publicarà a les 21 hores en les  plataformes habituals.

En aquesta ocasió, conten dues històries «a veure quina és més increïble» i proposen als seguidors  que les escolten i decidisquen per ells mateixos si se les creuen. Joan explica «la història de la pluja», una història amb la qual «fliparem». I això que asseguren: «no exagerem ni creem falses expectatives». 

Tot això en un programa en què «la mentida és la protagonista». La reivindiquen «perquè si no hi ha mentida no hi ha res que recordar». 

També imparteixen «lliçons universitàries sobre com ser un gran mentider». Parlen «dels robots i la interacció que tenim amb ells» i ho aprofiten per encetar una nova secció: «Got ple o got mig buit».

Després s’endinsen en l’òpera i en la música de Ghost, i descobreixen que tenen «una capacitat de divulgació fora d’allò que és normal» i que «la ‘uela’ de Beethoven era valenciana». I que «són de llàgrima fàcil». 

A més, volen «petar-ho» a Youtube i, per això, conten «perquè se separen Felipe i Leticia». I, de pas, conviden a Antonio Escohotado al programa.

Ximo ha viatjat a Paris i li han fet la PCR. Ha vist que «tots porten sabates ronyoses i vesteixen de negre». Joan té una teoria respecte d’això. 

Per acabar, asseguren que han sentit un Bretó parlar valencià i Joan, per fi, conclou la història de la pluja.

Quina serà veritat, la de Ximo o la de Joan?

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací