La dreta de Mutxamel rectifica en part i no desterra Enric Valor de la llista de carrers del poble

El regidor de Vox, després de mostrar en À Punt la seua intenció de deixar sense avinguda l'escriptor de Castalla per ser «un nacionalista valencianocatalà», ha reculat i no ha impedit amb el seu vot decisiu que l'ajuntament li dedique una altre carrer

per NLV

Política

La dreta de Mutxamel rectifica en part i no desterra Enric Valor de la llista de carrers del poble
La dreta de Mutxamel rectifica en part i no desterra Enric Valor de la llista de carrers del poble

El ple de l’Ajuntament de de Mutxamel (l’Alacantí) celebrat aquest dijous ha aprovat canviar el nom de l’avinguda Enric Valor pel d’avinguda d’Espanya, tot i que, finalment, l’equip de govern municipal (PP i Ciudadanos amb el suport de Vox), davant de la pressió popular i institucional, ha esmenat la seua pròpia proposta i l'ha rectificada en part.

L’ajuntament posarà el nom de l’escriptor i lingüista de Castalla a un vial de quasi un quilòmetre que connecta la localitat amb l’autovia. El batlle, Sebastián Cañadas, ha insistit durant la seua intervenció que no s’ha eliminat el carrer dedicat a Valor, sinó que s’ha canviat d’ubicació, i ha assegurat que hi ha hagut una «campanya tremenda» contra l’equip de govern. 

La mesura ha tirat avant amb els vots a favor de PP, Ciudadanos i Vox, i el rebuig de Compromís, PSPV i Podem.     

Crida l'atenció l'actitud del regidor de VOX, que s'ha abstingut en la votació de l'esmena que rectificava la moció original presentada per l'equip de govern. D'aquesta manera, amb el seu vot decisiu, ha reculat en la intenció de deixar sense carrer l'escriptor de Castalla. Ho ha fet dos dies després de fer unes declaracions en À Punt on assegurava que «per descomptat» preferia que un «nacionalista valencianocatalà» com Valor no tinguera un carrer al poble. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací