Maria del Mar Bonet, Ferran Palau i Núria Graham, caps de cartell del MiL de Xàtiva

El festival Música i Lletra, dedicat a la cançó d'autor, tindrà lloc a la capital de la Costera del 28 de maig al 5 de juny

per NLV

Cultura

Maria del Mar Bonet, Ferran Palau i Núria Graham, caps de cartell del MiL de Xàtiva
Maria del Mar Bonet, Ferran Palau i Núria Graham, caps de cartell del MiL de Xàtiva

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà l'edició d'enguany del festival Música i Lletra (MiL), dedicat a la cançó d'autor, entre el 28 de maig i el 5 de juny.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, acompanyada per Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura; Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva; Maria Beltran, regidora del Gran Teatre de Xàtiva; i Feliu Ventura, músic i activista cultural i director artístic del festival, han presentat el MiL 2021 aquest dijous.

Tamarit, ha explicat: «En la Conselleria de Cultura hem aconseguit que duguem ja mesos programant cultura en viu, perquè és factible amb les mesures de seguretat establides. Als nostres espais ho hem estat fent possible de forma regular, i en aquelles iniciatives en què som coorganitzadors, també. N'és un exemple aquest festival que portem a terme a Xàtiva per a donar visibilitat a la cançó d'autor, una branca musical que ha donat noms d'un gran impacte social. El cartell d'aquesta edició plasma la força de la veu, la força de la paraula i la seua capacitat transformadora, i és molt atractiu per al públic».

El festival, organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l'IVC, i l'Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura, ha buscat enguany les complicitats damunt de l'escenari. Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, Ferran Palau i El petit de cal Eril, Núria Graham i Maria Jaume, i Júlia i Caïm Riba són les parelles d'artistes que protagonitzen el cartell del festival.


Totes les nits de doble concert enguany tenen la particularitat que els artistes són músics que treballen o han col·laborat junts anteriorment i que, per tant, en el MiL faran concerts especials. Així, Ferran Palau i El petit de cal Eril, a part de fer les seues actuacions, tocaran junts, com ho faran també Núria Graham i Maria Jaume.

Feliu Ventura ha assenyalat: «Enguany el MiL és més necessari que mai per al públic i per als músics. Ens fan falta festivals públics que ens ajuden a recuperar els auditoris, a retrobar-nos i a cuidar-nos mútuament, sempre seguint les recomanacions sanitàries».

El festival també es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris, que representen més del 50 %, i continua apostant per donar suport als joves talents.

En aquest sentit, també es durà a terme «El MiL Descobreix: IV certamen de joves cantautors», que tornarà a repartir 2.700 euros en premis per a autors no editats. Les bases ja estan publicades a la web del Gran Teatre i s'accepten candidatures. El lliurament dels premis el tancarà una actuació de Toni de l'Hostal i la gala és amb entrada lliure i invitació sol·licitada al web del Gran Teatre.

A més, el MiL torna a oferir preus populars d'accés a la cultura pública, amb entrades anticipades a 10, i 1 euros per als menors de 12 anys acompanyats. Les entrades estan a la venda a partir del dijous 29 d'abril, amb aforaments molt limitats, en el web del Gran Teatre de Xàtiva.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací