Les muixerangues s’enlairen a la Viquipèdia

per NLV

Cultura

Les muixerangues s’enlairen a la Viquipèdia
Les muixerangues s’enlairen a la Viquipèdia

Viquiprojecte Muixeranga s’ha posat en marxa a partir de l’exposició Muixerangues al cel, que es pot visitar a l’ETNO, el Museu Valencià d’Etnologia, fins al 26 de setembre. El projecte compta amb la col·laboració de la comunitat d’edició d’Amical Wikimedia i els experts en el món muixeranguer de la Federació Coordinadora de Muixerangues. 

El projecte GLAMWiki de L’ETNO té l’objectiu d’ajudar a millorar la quantitat i la qualitat dels continguts sobre cultura popular valenciana a la Viquipèdia, així com a la resta de projectes germans, alliberant imatges i aportant contingut bibliogràfic per a crear nous articles i millorar els existents. El coneixement obert és una aposta de treball de L’ETNO.

La primera acció serà el dia 3 de maig amb una viquimarató que obrirà el període d’edició per a crear i millorar articles a la Viquipèdia i ampliar les dades de Wikidata. A final del mes de maig es formarà les persones responsables de comunicació de les colles per a ensenyar-los a alliberar fotografies a Wikimedia Commons. El mes de juny es dedicarà a l’alliberament de les fotografies per part de les colles a través de la convocatòria d’un concurs fotogràfic anomenat Wiki Loves Muixerangues. El material fotogràfic ajudarà a donar a conèixer les colles, la indumentària, les figures aconseguides i la vida de cada grup muixeranguer.

Viquiprojecte Muixeranga pretén millorar la cobertura tant del concepte com de les diverses colles, ja siguen les tradicionals o les de nova creació, així com la informació sobre les diverses figures, i permetrà que qualsevol persona puga accedir a informació referenciada i fiable sobre el món muixeranguer.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací