L'any Berlanga es prolongarà fins al juny del 2022

Per a Ximo Puig, l'homenatge al cineasta serà «una palanca del renaixement cultural» després de la pandèmia

per NLV

Cultura

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes  |  Jorge Gil | EP
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes | Jorge Gil | EP

La Comissió Commemorativa de l'Any García-Berlanga, que s'ha constituït aquest divendres, ha anunciat que els actes es prolongaran fins al juny del 2022. D'aquesta manera, la cloenda coincidirà amb l'aniversari del naixement del director i la celebració dels Premis Goya a València.

En l'acte de constitució de la Comissió, hi han participat el president de la Generalitat, Ximo Puig; el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes; el conseller de Cultura, Vicent Marzà, i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez. Marzà i Uribes han estat nomenats vicepresidents de la Comissió.

Puig ha recordat que «molts dels efectes de la pandèmia han estat també aquesta situació d'impàs i dificultat per al món de la cultura», ja que durant la crisi sanitària «tots els condicionants han actuat molt negativament respecte a la cultura».

En aquest context, l'Any Berlanga serà «una palanca per al renaixement cultural» després de la pandèmia, ha assenyalat el president, que ha ressaltat la «mirada oberta de Berlanga», «de vegades contradictòria» i «molt diferent segons la visió de cadascú», però «sempre amb aquesta tolerància, que ha sigut un actiu fonamental de la seua obra».

El president ha reconegut que «és veritat que les generacions més joves desconeixen el que ha significat Berlanga», i per això considera que la commemoració pot «fer de pont intergeneracional».

El ministre de Cultura ha remarcat la «projecció internacional» del director i ha anunciat que les seues obres es projectaran  en diferents ciutats europees en col·laboració amb l'Institut Cervantes. En la mateixa línia, també ha fet saber que portaran la mirada de Berlanga a la Fira de el Llibre de Frankfurt 2022, en què l'Estat serà convidat d'honor.

Finalment, Puig i Uribes han donat a conèixer el cartell de l'any commemoratiu, obra de les dissenyadores valencianes Marisa Gallén i Carmina Ibáñez.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací