El govern espanyol planteja suprimir la reducció fiscal de la declaració conjunta de l'IRPF

L'executiu de Sánchez considera que desincentiva la participació laboral de les dones

per ACN / NLV

Política

La portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero
La portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero

El govern espanyol planteja suprimir la reducció fiscal de la declaració conjunta de l'IRPF que tenen els matrimonis quan presenten la renda alhora. Així consta en el Pla de Recuperació i Resiliència enviat a Brussel·les. «S'inclou la progressiva desaparició de la reducció per tributació conjunta mitjançant l'establiment d'un règim transitori», diu el document, que apunta que el model actual «desincentiva la participació laboral del segon perceptor de renda, principalment dones». El document, enviat divendres a Brussel·les, ha de servir perquè l'Estat espanyol reba uns 70.000 milions d'euros en ajuts dels fons Next Generation. 

Segons consta en el document, la reforma del sistema tributari espanyol proposada pretén fer-lo «més equitatiu, progressiu i just» i aprofundir en una «fiscalitat verda, que incorpore la perspectiva de gènere» i que potencie polítiques públiques d'interès general. 

«Un sistema tributari modern no ha de servir exclusivament per procurar uns ingressos que financen la despesa pública, sinó que ha de contribuir directament a potenciar l'impacte de les polítiques públiques», assenyala el pla.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací