La segona edició de «Talent Rural» duplica el pressupost de l'any passat

El programa fomenta les pràctiques formatives en empreses situades a les comarques d'interior del nord del País Valencià

per NLV

Territori

La segona edició de «Talent Rural» duplica el pressupost de l'any passat
La segona edició de «Talent Rural» duplica el pressupost de l'any passat

La Diputació de Castelló ha renovat el conveni amb la Universitat Jaume I per dur a terme la segona edició del programa «Talent Rural» de pràctiques formatives en empreses situades a les comarques d'interior del nord  del País Valencià, i ha duplicat el pressupost de l'any passat, de manera que destinarà 29.540 euros a cobrir l'estada de l'estudiantat participant al municipi on s'emplaça l'empresa i les despeses de Seguretat Social.

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha destacat que aquest increment en l'aportació a la iniciativa respon a l'aposta de la institució per les comarques d'interior com a espais de futur «laboral i vital» per a les generacions més joves.

En aquest sentit, ha remarcat que l'objectiu principal és dinamitzar l'entorn rural mitjançant les sinergies que es creen entre el talent universitari que aporta l'alumnat i el «saber fer» de les empreses que desenvolupen la seua activitat en zones amb menys població. Aquest objectiu s'emmarca en la lluita de la corporació provincial pel repte demogràfic, ha indicat la Diputació en un comunicat.

La Universitat Jaume I obrirà properament el termini de presentació de sol·licituds a «Talent Rural» per a les empreses o entitats creatives i innovadores que són desconegudes o tenen dificultats per atreure el talent a causa de la seua ubicació en poblacions rurals.

La primera edició es va dur a terme durant la tardor de 2020 i va comptar amb set estudiants de grau i màster oficial de l'UJI com a participants en localitats amb menys de 3.000 habitants, com ara Atzeneta, Cortes d'Arenós, Montanejos, Morella, Sot de Ferrer, Vistabella i la Vall d'Alba.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací