Arriba «Música, València», el recull de cançons en valencià «més gran publicat fins ara»

L'Ajuntament de València l'ha elaborat amb l'objectiu de «fomentar i normalitzar» l'ús de la llengua a la ciutat

per NLV

Cultura, Llengua

Arriba «Música, València», el recull de cançons en valencià «més gran publicat fins ara»
Arriba «Música, València», el recull de cançons en valencià «més gran publicat fins ara»

El Gabinet de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de València ha elaborat el recull «més gran publicat fins ara» de llistes de música en valencià amb l'objectiu de «fomentar i normalitzar» l'ús de la llengua a la ciutat. «Música, València!» compta amb tres tipus de recopilacions: per gèneres musicals, per moments i per temàtica.

En el primer tipus, hi ha un total de 24 llistes dels gèneres musicals més diversos, com ara música urbana (indie, reggaeton, trap, electrònica o rap), tradicional (folk, cançó d'arrel o cançó d'autor) o subgèneres del rock i del pop, així com altres d'origen afroamericà, com ara el jazz, el soul, el rock-and-roll, l'ska, el reggae i els ritmes llatins.

El segon, que va nàixer a l'inici del confinament, connecta les cançons amb diferents moments i activitats del dia: despertar, animar-se, cuinar, fer esport, relaxar-se, celebrar i ballar, i cantar.

En l'últim, hi ha quatre temàtiques: el 8M (de temàtica feminista), l'Orgull valencià (de temàtica LGTBI), les nadales i les infantils.

«Música, València!» es completa amb un recull de novetats que s'actualitzarà periòdicament a fi de mantindre les llistes al dia amb la incorporació de noves cançons.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat que es tracta de 36 llistes que «demostren la vitalitat de la música cantada» i que amb aquest recurs volen «acostar aquestes cançons a tots els veïns de la ciutat, tant si ja les coneixen com si encara no han descobert aquest món tan meravellós», ha manifestat.

Llistes multiplataforma

Aquest projecte, concebut inicialment a Spotify, està també disponible en obert a YouTube. De fet, les llistes s'han exportat al canal de vídeos per arribar a un públic «més divers». A més, a YouTube es pot gaudir d'una llista de reproducció amb més d'un centenar de cançons en versió karaoke de grups i cantants com La fúmiga, Samantha, Txarango o Manel.

El perfil del Gabinet a Spotify, amb més d'un miler de seguidors, s'ha convertit en una «referència per al públic i els mateixos grups i cantants», que tenen a la seua disposició un expositor per difondre les seues creacions.

A més, el Gabinet de Normalització Lingüística començarà a promocionar «pròximament» les llistes en diferents espais públics de la ciutat. Amb aquesta finalitat, està previst que es senyalitzen a través de codis QR a parcs, jardins, platges, parades d'autobús, biblioteques o edificis municipals.

El Gabinet oferirà aquests recursos a una gran varietat d'establiments privats, com ara bars i cafeteries, comerços amb fil musical o centres esportius.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací