Isabel Bonig confirma que no es presentarà a la reelecció com a presidenta del PP valencià

per EP / NLV

Política

Isabel Bonig
Isabel Bonig | Inma Caballer (Corts Valencianes)

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha traslladat a la direcció estatal del Partit Popular que no es presentarà al congrés autonòmic del PP.

Segons informa el partit en un comunicat, aquest dilluns s'ha convocat la junta directiva autonòmica per al dijous, 6 de maig, amb l'objectiu de traslladar la proposta d'acord de convocatòria del congrés valencià.

Aquest anunci es produeix mesos després d'especulacions sobre el seu futur i les preferències de Madrid per a la direcció del PP valencià, encara que ella havia anunciat públicament en reiterades ocasions la seua intenció de repetir en el càrrec, i després d'una setmana en la qual Bonig ha reduït la seua agenda al mínim, i s'ha limitat a participar en els actes institucionals com a síndica a les Corts, càrrec sobre el qual no hi ha cap referència en el comunicat oficial.

Mentrestant ressona per succeir-la el nom de Carlos Mazón, president de la Diputació i del PP d'Alacant. D'altra banda, ja ha presentat candidatura l'alcalde d'Aiora (la Vall de Cofrents), José Vicente Anaya.

Segons fonts de la seu madrilenya, la direcció estatal agraeix a Isabel Bonig el seu «treball, esforç i dedicació» des que al juliol del 2015 es va fer càrrec del partit «en un moment molt complicat».  A més, ressalta que «en aquests sis anys, Bonig també ha destacat pel seu important treball d'oposició».

És més, des de la cúpula del Partit Popular auguren que l'encara presidenta seguirà com «un actor clau per al partit a nivell autonòmic i nacional».

El congrés arribarà després de la renovació provincial del partit al País Valencià, amb l'objectiu de «renovar i posar a punt l'estructura, estar preparats per a guanyar les pròximes eleccions autonòmiques i treballar perquè Pablo Casado arribe prompte a Moncloa», asseguren des de la direcció estatal.

 

A favor de les primàries

En les últimes setmanes, Bonig només es va pronunciar sobre aquesta qüestió dimarts passat, quan va demanar tranquil·litat als «satèl·lits de Génova» perquè els veia molt preocupats i amb massa pressa perquè es convoque el congrés. «De vegades, per córrer tant un pot entropessar i caure», avisava.

Cal remuntar-se a desembre del 2020 per recordar l'últim acte que van compartir Bonig i Mazón: una reunió a la seu del PP. Aquell dia, ella reiterava la seua intenció de tornar a presentar-se i ell ho descartava. «Hi ha gent que està interessada que tinguem una relació roïna, però les dones i els homes del PP, almenys en aquesta comunitat, ens portem molt bé i ens entenem", va declarar la presidenta, mentre el cap del PP d'Alacant assegurava que no hi havia cap controvèrsia.

Un mes després, Bonig no va qualificar a Mazón de «rival polític», sinó d'aliat, i va destacar la seua «extraordinària tasca de reconstrucció del partit en la província d'Alacant». També es va mostrar a favor de les primàries com a «gran defensora de la política americana i anglosaxona i de la llibertat» i va assegurar que la seua relació amb Casado és molt bona.

Cal recordar que Carlos Mazón va donar suport al líder del Partit Popular, Pablo Casado, en les primàries del 2018 mentre que l'executiva de Bonig va donar suport a Soraya Sáenz de Santamaría, a qui la presidenta del PP valencià va definir com a persona de gestió i responsabilitat que havia sabut estar en els moments difícils.

Recentment, Casado va evitar pronunciar-se sobre si al final serà el president del PP d'Alacant qui substituirà Isabel Bonig, i va recalcar que «no hi ha cap congrés convocat» i que a ell no li «correspon» valorar-ho.

A finals de març, es va produir un altre moviment important en el partit. El president del PP a Castelló de la Plana, Miguel Barrachina, partidari de Bonig, va anunciar que no tornaria a presentar-se a la reelecció per al congrés provincial programat per a aquest mateix dissabte, 8 de maig. Les precandidates Marta Barrachina i Carmina Ballester van tancar un pacte d'integració liderat per la primera, que aspira a presidir el partit.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací