Aturem l'ampliació del port de València

per Decidim, Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià

Veus

Aturem l'ampliació del port de València
Aturem l'ampliació del port de València

 Decidim (Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià) valora molt positivament la mobilització que, encapçalada per diversos grups ecologistes i altres entitats cíviques, està duent-se a terme contra l'anunciada ampliació del Port de València. Especialment la concentració que va tenir lloc al mateix port el passat 30 d'abril.

Perquè el que està a punt de perpetrar-se suposarà, segons avalen els informes i estudis
realitzats per diversos especialistes, una agressió de greus conseqüències mediambientals, impossible de revertir
, que afectarà la costa propera a l'àrea de València, inclosa l'Albufera i altres zones sensibles del nostre entorn, i que incrementarà encara més el deute que hem de suportar els valencians i que ens sumeix en una situació de precarietat i falta de recursos que es podrien destinar a urgències socials prioritàries en aquests temps de pandèmia (sanitat, cultura i educació, habitatge, recuperació del camp, model econòmic sostenible i més just que faça possible la creació de treball, etc.). 

Davant un projecte d'aquestes dimensions, que seria determinant per al present i el futur del País Valencià, ens preguntem per què no es consulta la ciutadania, per què no s'obri un debat civil honest sobre aquesta i d'altres qüestions crucials. La reiteració en les obres faraòniques, costoses i de més que dubtós interès públic, que ja créiem superada com a cosa del passat i de polítiques més autàrtiques, ens posa de nou en estat d'alerta. Perquè el que de nou se'ns vol vendre com un projecte necessari i beneficiós només beneficiarà les grans empreses constructores i posarà en greu perill el nostre entorn marítim, paisatgístic i agrícola, retraurà encara més l'horta valenciana, provocarà un augment del trànsit rodat i, en conseqüència, la qualitat de l'aire que respirem i de la vida que volem viure.

Ens preguntem com un govern que es diu sensible i respectuós amb el medi ambient, que fins i tot té signat un protocol per a la sostenibilitat mediambiental, diu condicionar l'ampliació del Port de València a un informe d'impacte ambiental obsolet, poc exigent, fet en 2007. Necessitem que es jugue net, amb les cartes damunt la taula, necessitem que la societat valenciana es mobilitze i exigisca la retirada definitiva i immediata del projecte, que de nou ens venen com la panacea però que implica un model de creixement avui més qüestionat que mai. 

Necessitem un nou model econòmic i productiu per al País Valencià que pose fre a les especulacions i abusos del gran capital, que tinga en compte l'equilibri mediambiental, arrelat al territori i la seua gent, generador d'una riquesa més ben repartida.

Al Govern del Botànic i a l'Ajuntament de València els demanem que actuen d'acord amb els seus principis i en benefici dels interessos de la majoria d'aquest poble. No a l'ampliació del Port de València! Pel dret a decidir de la ciutadania! Una economia distinta per a
un país nou, amb noves oportunitats de futur!

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací