Arriba al port de Borriana el «Sea Eye 4», un nou vaixell per rescatar vides a la Mediterrània

per NLV

Societat

Arriba al port de Borriana el SEA EYE 4, una nova embarcació per rescatar vides a la Mediterrània.
Arriba al port de Borriana el SEA EYE 4, una nova embarcació per rescatar vides a la Mediterrània.

L'Aurora Grup de Suport, entitat que col·labora des de Borriana amb les ONG, ha donat a conéixer l'arribada al port de Borriana del vaixell Sea Eye 4, de l'ONG alemanya «Sea Eye e.V».

Aquesta embarcació de subministrament en alta mar va ser construïda el 1972 i ha estat adquirida recentment amb el suport de la coalició de rescat marítim United4Rescue. A més, ha estat reformada durant 6 mesos al Port de Rostock, a Alemanya, per fer operacions de rescat amb totes les garanties. Ara, a Borriana, es duran a terme els últims preparatius per a la seua primera missió. 

El nou disseny és molt adequat per a aquest tipus d'activitat i ofereix molt d'espai per als primers auxilis de les persones rescatades. La infermeria compleix amb tots els estàndards moderns. Per a les operacions de salvament, el Sea Eye 4 disposa de dues grues que poden baixar les dues llanxes ràpides «RHIB» de manera segura a l'aigua.

D'altra banda, des de «L'Aurora Grup de Suport» informen de la marxa de la missió de rescat del Sea Watch 4, el vaixell que va partir el passat 23 d'abril del port de Borriana i ara espera un lloc segur a Itàlia o Malta per desembarcar més de 450 persones rescatades en alta mar.

L'embarcació va rescatar 51 migrants que intentaven arribar a Europa en un bot de fusta dissabte a la nit davant de les costes líbies, en aigües internacionals. Es tracta del sisè rescat efectuat pels membres de l'ONG alemanya des de dijous passat.

Cal recordar que en els últims anys s'han pogut comptabilitzar més de 20.000 morts a la Mediterrània. Si no fora per ONG com les esmentades, entre altres, aquesta xifra seria molt més gran.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací