L'EMA decidirà al juny si els adolescents es poden vacunar amb Pfizer-BioNTech

L'Agència Europea de Medicaments estudia amb celeritat els nous assajos sobre la seguretat de l'antídot en menors d'entre 12 i 15 anys

per ACN / NLV

Societat

L'EMA decidirà al juny si els adolescents es poden vacunar amb Pfizer-BioNTech
L'EMA decidirà al juny si els adolescents es poden vacunar amb Pfizer-BioNTech

L'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seues sigles en anglès) decidirà al juny si els adolescents es poden vacunar contra la COVID-19 amb l'antídot de Pfizer-BioNTech. El regulador de la UE ha anunciat aquest dilluns que ja ha començat a estudiar aquesta possibilitat després que les farmacèutiques presentaren divendres una petició formal per ampliar l'ús de la vacuna per als menors d'entre 12 i 15 anys. Els científics de l'EMA faran una «avaluació accelerada» dels resultats dels assajos clínics sobre la seguretat i eficàcia de la vacuna Pfizer-BionTech entre els adolescents. Els experts donaran la seua opinió al juny si no reclamen «informació addicional» a les companyies. 

«S'enviarà el dictamen a la Comissió Europea, que emetrà una decisió legalment vinculant i aplicable a tots els estats membre», diu l'EMA en un comunicat. Actualment, la vacuna de Pfizer-BioNTech només està autoritzada per als majors de 16 anys a la UE.

Les proves realitzades amb més de 2.200 adolescents indiquen una efectivitat del 100% i una «bona tolerància», defensen Pfizer i BionTech.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací