L'oposició de Mutxamel recorre per anul·lar el ple que va canviar el nom de l'avinguda Enric Valor

per EP / NLV

Política

Regidors de PSPV, Compromís i Podem de Mutxamel (l'Alacantí)
Regidors de PSPV, Compromís i Podem de Mutxamel (l'Alacantí)

Els grups de l'oposició en l'Ajuntament de Mutxamel (l'Alacantí), PSPV, Compromís i Podem, han presentat un recurs de reposició per a sol·licitar la nul·litat de l'acord plenari aconseguit dijous passat en el qual es va aprovar canviar el nom de l’avinguda Enric Valor pel d’avinguda d’Espanya i posar el nom de l’escriptor i lingüista de Castalla a un vial que connecta la localitat amb l’autovia.

Els tres partits sostenen en un comunicat que l'equip de govern -PP i Ciudadanos amb el suport de Vox- no va realitzar correctament el tràmit per a la inclusió d'una esmena en la sessió plenària, ja que aquest es va presentar de viva veu quan ha de fer-se 24 hores abans del ple amb còpia de la mateixa als portaveus dels grups, «una cosa que no va ocórrer».

En concret, l'ordre del dia del ple arreplegava el punt «3.3.2. Modificació Seccionat Territori Municipal», en el qual estaven contemplats una sèrie de canvis en la llista de carrers, entre els quals el canvi de denominació de l'avinguda Enric Valor pel d'avinguda d'Espanya.

No obstant això, PP i Cs van presentar una esmena una vegada iniciada la sessió per modificar un acord plenari de l'any 2003 sobre aquest tema i denominar una altra avinguda amb el nom d'Enric Valor. Per aquest motiu, l'oposició considera que aquest tràmit no s'ha fet «correctament» i ha presentat un recurs per a demanar la nul·litat de la sessió.

«L'esmena presentada va ser introduïda de viva veu abans de ser debatut el punt i, per tant, es van saltar els tràmits de l'Art.99 del Reglament Orgànic Municipal de l'Ajuntament de Mutxamel, que, en el seu apartat segon, deixa ben clar que ha de presentar-se vint-i-quatre hores abans de la sessió i lliurar la còpia de l'esmena als portaveus dels grups municipals representats, cosa que no va ocórrer», indiquen els tres partits.

Així mateix, PSPV, Compromís i Podem consideren que l'equip de govern va fer una esmena a la seua proposta inicial «afegint un nou acord després de la revolada i indignació generada per Mutxamel i la societat civil per la retirada del nom de l'avinguda d'Enric Valor».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací