Cuixart denuncia a The New York Times que és un «pres polític al cor d'Europa»: «Volen que canviem els nostres ideals»

González Laya ho nega al rotatiu estatunidenc, que veu als presos com «un maldecap diplomàtic» per a l'estat espanyol

per ACN / NLV

Política

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners  | The New York Times | Samuel Aranda
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners | The New York Times | Samuel Aranda

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha denunciat a The New York Times que és un «pres polític al cor d'Europa»: «Volen que canviem els nostres ideals», ha dit en una entrevista al rotatiu nord-americà que aquest dimarts publica un reportatge sobre ell. «Criminal o màrtir? Un pres planteja un dilema polític a Espanya», titula el diari que veu els presos com «un maldecap diplomàtic» per a l'estat espanyol. Preguntada pel cas, la ministra d'Exteriors espanyola, Arancha González Laya, nega que ni ell ni la resta d'independentistes empresonats siguen «presos polítics». «Són polítics que han vulnerat les lleis», diu la ministra. 

Per contra, Cuixart assegura que no demanarà perdó i que ho tornaria a fer. «En algun moment, Espanya haurà de reflexionar i preguntar-se: Què faran amb mi?», diu a The New York Times. «Eliminar-me? No poden».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací