Una mestra estatunidenca protagonitza el primer vídeo de la campanya de STEPV «Viure en valencià»

El Sindicat ha publicat un «Allioli» monogràfic i un cartell dins d’aquesta campanya de foment de la llengua

per NLV

Llengua

Una mestra nord-americana protagonitza el primer vídeo de la campanya de STEPV 'Viure en valencià'
Una mestra nord-americana protagonitza el primer vídeo de la campanya de STEPV 'Viure en valencià'

Elizabeth Wade, una mestra estatunidenca afincada a Tàrbena (la Marina Baixa), és la protagonista del primer vídeo de la campanya de STEPV «Viure en valencià». En poc més d’un minut, Wade ens conta com va arribar al País Valencià i com, progressivament, es va enamorar de la nostra cultura i de la nostra llengua, fins al punt de fer-la seua. És el primer vídeo d’una sèrie d’audiovisuals que el sindicat publicarà per mostrar testimonis de persones que viuen en valencià i, així, posar en valor la nostra llengua.

Una publicació monogràfica al voltant de la llengua

Juntament amb els vídeos, la campanya compta amb uns altres materials. El 29 de març van presentar de manera virtual l’Allioli especial «Viure en valencià», en què van participar la majoria de les autores i autors dels articles. En aquesta publicació monogràfica expliquen «els objectius i les motivacions d’aquesta campanya i obrim un espai de reivindicació i reflexió al voltant de la llengua, amb personalitats com ara el sociòleg Avel·lí Flors, el tècnic lingüístic Alfons Esteve, l’acadèmica de la llengua Tudi Torró o l’escriptora Gemma Pasqual». També donen veu a institucions com ara Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua o el Tempir d’Elx, entre d’altres. Aquest Allioli especial ha estat il·lustrat per l'artista alcoià Toni Miró.

El cartell

L’altre material que recentment han tret a la llum és el cartell de la campanya que ha elaborat el dissenyador Juan Ramon Ortiz a partir d’una il·lustració de la xiqueta Mar Àlamo Blanch. Un cartell amb què, de manera senzilla, han volgut «transmetre valors positius cap a la llengua: estima, frescor, futur…»

Amb tots aquests materials i els que publicaran prompte, l’STEPV pretén «remoure consciències, reivindicar davant les administracions polítiques efectives de foment de la llengua i animar les valencianes i els valencians perquè l’usem». «Entre totes i tots hem de garantir el futur del valencià», conclou.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací