Socarrats presenta el vídeo «1706. La crema de Vila-real»

L’acte tindrà lloc aquest dijous a la sala d’actes de la Caixa Rural de la capital de la Plana Baixa

per NLV

Cultura

Socarrats presenta el vídeo «1706. La crema de Vila-real»
Socarrats presenta el vídeo «1706. La crema de Vila-real»

L’Associació Cultural Socarrats ha produït «1706. La crema de Vila-real», un vídeo en què es relaten els fets ocorreguts el 12 de gener del 1706. El dia que, en el context de la guerra de Successió, les tropes borbòniques assaltaren i incendiaren el poble i van ocasionar la mort de 253 vila-realencs.

 «1706. La crema de Vila-real» es presentarà aquest dijous en un acte que comptarà amb una introducció històrica a càrrec d'Antoni Pitarch i Santiago Vilanova.

 Socarrats, des de la seua fundació, no ha deixat mai de rememorar aquests lúgubres fets, i ara també els commemoren amb la difusió d’aquest vídeo.

El col·lectiu agraeix en una nota «a totes les persones, associacions i entitats que cada 12 de gener venen amb l’Associació Cultural Socarrats i Acció Cultural de País Valencià a recordar aquest trist episodi de la història de Vila-real i del nostre país, com també a tots els que han fet possible aquest vídeo».

L’entrada a l'acte és lliure fins a completar l’aforament.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací