Marc Granell, XXI Premi Jaume Fuster per la «qualitat», la «trajectòria» i el «compromís»

L'autor celebra el guardó i destaca el fet que l'atorguen els companys de professió

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Marc Granell
Marc Granell | Prats i Camps / AELC

Marc Granell ha guanyat el XXI Premi Jaume Fuster, segons ha anunciat l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). El col·lectiu ha reconegut «la qualitat de l'obra, la importància de la trajectòria i el compromís de l'autor». L'acte de lliurament està previst per al divendres 4 de juny a les 19.30 hores a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

La presidenta de l'associació, Bel Olid, va comunicar la notícia a Granell fa uns dies que, segons l'entitat, es va mostrar molt satisfet i va destacar el fet que el guardó el donen els companys d'ofici. El Premi Jaume Fuster posa en relleu el conjunt de l'obra d'un escriptor de la literatura catalana i s'atorga a través de les votacions dels companys d'ofici socis de l'AELC.

Els escriptors distingits en les edicions anteriors han estat Jesús Moncada, Quim Monzó, Jaume Cabré, Maria Antònia Oliver, Carme Riera, Maria Barbal, Emili Teixidor, Isabel-Clara Simó o Joan Margarit, entre d'altres.

Marc Granell (València, 1953) és poeta i traductor. Va estudiar filosofia i filologia i va participar activament en l'esclat cultural i literari dels anys 70 a València. Des de llavors ha publicat nombrosos poemaris, reunits en el recopilatori Poesia completa (1976 – 2016) publicada per la institució Alfons el Magnànim.

També s'ha dedicat a la poesia per a infants i a la crítica literària. Ha dirigit nombroses col·leccions poètiques i ha estat traduït a diverses llengües.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací