ACICOM reclama fulls informatius de la vacunació en valencià

per NLV

Llengua

ACICOM reclama fulls informatius de la vacunació en valencià
ACICOM reclama fulls informatius de la vacunació en valencià

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) ha denunciat que, «en alguns dels centres de vacunació massiva, en concret al centre junt a la nova FE,  al "vacunòdrom" de la Ciutat de les Arts i de les Ciències i al centre Jubiocio Nou Benicalap», diverses persones associades a l'entitat «han intentat obtindre el full informatiu sobre  la vacunació de la COVID-19 amb Astrazeneca en valencià i no ha estat possible».

A més «en alguns dels casos la persona a la qual s'ha sol·licitat el full ha contestat molt inadequadament (tal vegada per la pressió laboral...)». Una de les respostes ha sigut: «Això li ho dieu a Ximo». Potser en referència «al Molt Honorable President de la Generalitat».

ACICOM constata que en els SMS pels quals es convoca els ciutadans a la cita «sí que estan en valencià, però malauradament el full imprés per les dos cares al qual ens referim, de gran importància, no». Tampoc no ha  pogut aconseguir-lo, «la qual cosa és una clara vulneració dels nostres drets lingüístics».


Davant d’aquesta discriminació del valencià, ACICOM ha presentat «l’oportuna reclamació a l’Oficina de Drets Lingüístics, exigint l’immediat compliment i garantia dels nostres drets lingüístics.»

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací