Solano & Tur inventen la màquina del temps

L'actor i el periodista diuen que Itàlia fa dos mil anys que no te govern

per NLV

Societat

Solano & Tur inventen la màquina del temps
Solano & Tur inventen la màquina del temps

L’actor i dramaturg Ximo Solano i el periodista i escriptor Joan Tur han titulat «Inventem la màquina del temps (la de Gloria Fuertes i el plint)» el capítol d'aquest dijous del seu programa d’improvisació en valencià. Un nou capítol que es publicarà a les 21 hores en les  plataformes habituals.

Aquesta vegada es pregunten per a què aprofiten les escaletes i acompanyen Gloria Fuertes de viatge perquè volen viatjar en el temps. 

A més, parlen de Phil Collins i envien a fer la ma l'Acadèmia de Hollywood per la pell tan fina que té. No s’obliden de la pel·lícula Nomadland, que als EUA hi ha 1 milió de persones vivint en caravanes. «Viatjar en caravana està sobrevalorat si no és que rodes una pel·lícula», diuen. I aprofiten aquest fils per endinsar-se en l’univers dels rodatges i de les caravanes. I en el de Frances McDormand, Marylene Streep  i Katherine Hepburn.

 Solano i Tur pensen que el plint i el poltre són una tortura. Per això també envien a fer la mà els mestres de gimnàstica i la competitivitat. 

I de sobte, hi treuen cap Saramago, els metges i els futbolistes. I l’elit, la Revolució francesa i Itàlia, que fa dos mil anys que no té govern. 

També es fan una pregunta: «Els cirurgians son persones?» I una altra: «Els valencians som de ploure?». Perquè «la cosa humida no la tenim clara; l'aigua va per la última camà

Aquesta última qüestió els dona peu per reflexionar sobre com s’identifiquen dos valencians; els amics catalans i el pa amb tomàquet; Sant Rafel del Riu, un poble partit entre dos països; la tomata de penjar d'Alcalà de Xivert, i Marti Domínguez i les polèmiques. 

Solano i Tur afirmen que «la forma de veure els colors depén de l’idioma que parles». «Blau, curcuma, roig», i canvien banderes i cremen banderes. 

Colors i mes colors: «morat silenci i maduresa, les tribus de Papua Nova Guinea, James Turrel a l'IVAM. 

Tots dos diuen que canvien d´opinió mes que de camisa i no saben cap a on evolucionen. I tornen al passat i fan algunes reivindicacions: «Mark Knofler i Dire Straits, muscleres i patetisme als 80, Miguel Bosé, Loco Mia i Flash Dance. 

Per concloure asseguren que «si s’apaguen les televisions espanyoles, la meitat dels problemes del mon s'acaben». I també envien a fer la mà «els que no els interessa la política. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací