L'Ajuntament de València crea els Premis per la Igualtat

Els guardons reconeixeran el foment de la igualtat entre dones i homes en cinc àrees diferents

per NLV

Territori, Societat

L'Ajuntament de València crea els Premis per la Igualtat
L'Ajuntament de València crea els Premis per la Igualtat

L'Ajuntament de València ha creat els Premis per la Igualtat de la ciutat per reconéixer el foment de la igualtat entre dones i homes ara que és «més important que mai davant del discurs de l'odi i la negació de les desigualtats existents que plantegen determinats sectors situats en posicions antidemocràtiques». 

La regidora d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha explicat que l'objectiu és premiar actuacions, bones pràctiques i projectes d'igualtat duts a terme a la ciutat de València durant 2020 i 2021 en cinc àrees diferents: lluita contra la violència de gènere i masclista; salut i esport; ocupació, conciliació i corresponsabilitat; coeducació, i art i cultura.

Així, avaluaran actuacions, bones pràctiques i projectes que hagen contribuït a la lluita contra la violència de gènere i masclista a la ciutat i que secunden de manera integral les dones i els seus fills i filles i la resta de la família per a la reparació del mal per la violència patida.

També valoraran actuacions, bones pràctiques i projectes que hagen impulsat l'apoderament de les dones, mitjançant la cura de la seua salut física, emocional i sexual, o la promoció de la pràctica esportiva en condicions d'igualtat.

Així mateix, estudiaran qüestions com la formació, l'accés i la promoció de l'ocupació de les dones de la ciutat, en condicions d'igualtat efectiva d'oportunitats, així com canvis d'actitud favorables a la corresponsabilitat en la funció social de les cures i les tasques domèstiques que milloren els serveis de suport per a la conciliació.

Finalment, tindran en compte actuacions, bones pràctiques i projectes que hagen promogut la formació en igualtat entre dones i homes i prevenció de la violència de gènere en els centres educatius en qualsevol nivell d'ensenyament, tant reglat com no reglat, o la creació artística i cultural que fomente la igualtat entre dones i homes i tinga l'objectiu de compensar les situacions de desigualtat de les dones.

Els guardons compten amb una dotació econòmica total de 20.000 euros. S'atorgaran dos premis (un de 3.000 euros i un altre de 1.000 euros) en cadascuna de les cinc seccions.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací