Edicions 62 reedita «La creació d’Eva i altres contes», de Carner, «l'únic llibre de ficció narrativa» de l'autor

Cornudella destaca que és «el gran llibre de contes d'uns dels escriptors més notables que hi ha hagut mai» a Catalunya

per ACN / NLV

Cultura, InfoLlibres

Josep Carner
Josep Carner

Edicions 62 reedita La creació d'Eva i altres contes de Josep Carner, 24 contes que el 1922 Josep Carner va aplegar en aquest llibre, triant-los entre els que ja tenia publicats a la premsa i afegint-n'hi d’inèdits. L'editor d'Edicions 62 Jordi Cornudella ha explicat que és «el gran llibre de contes d'uns dels escriptors més notables que hi ha hagut mai a Catalunya». Cornudella ha afegit que  és «l'únic llibre de ficció narrativa de Carner, a part d'algunes provatures juvenils». Marcel Ortín ha esmenat els errors del volum del 1922 tenint en compte els textos que Carner havia divulgat a la premsa. L’edició inclou il·lustracions recuperades de Joan Junceda i Xavier Nogués.

Edicions 62 ha destacat que durant molts anys, sobretot durant la segona i la tercera dècades del segle XX, per als catalans aficionats a les lletres Carner no era únicament el «príncep dels poetes» sinó també l’autor incansable d’articles de diari que es comptaven entre els més llegits en mitjans com La Veu de Catalunya, primer, o La Publicitat, després. En poc menys de deu anys, Carner va aplegar una petita part de les seues col·laboracions periodístiques en quatre volums: Les planetes del verdum (1918), La creació d’Eva i altres contes (1922), Les bonhomies (1925) i Tres estels i un ròssec (1927). I només un d’aquests quatre volums correspon al gènere de la ficció: precisament el volum reeditat.

Edicions 62 (2021)

Per establir el text d'aquesta nova edició, Marcel Ortín ha comparat les diverses versions de cada conte. Això li ha permés restituir certs passatges fins ara omesos en les edicions precedents del llibre i corregir-hi un nombre gens menyspreable d’errades. 

50 anys de la mort de Carner

El llibre apareix quan es commemoren oficialment els 50 anys de la mort de Carner, ha apuntat Cornudella. Edicions 62, ha afegit, té «des del primer dia el compromís de difondre els clàssics i moderns de la literatura catalana» i aquesta edició naix en part del projecte de les obres completes i n'ha tingut cura Marcel Ortín amb «una edició feta amb tot el rigor que posa per primera vegada un text confiable en les mans dels lectors»

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací

.